Så enkelt pysslar du kaniner av toarullar

Vill du skapa en kanin eller hare? Då finns ett enkelt pyssel. Med hjälp av en toarulle kan du nämligen få en riktigt bra utgångspunkt.
 
När jag gör toarullepussel brukar jag börja med att måla rullen i en färg jag tycker om. För tillfället använder jag akrylfärger till typ alla mina pyssel. Jag tycker att akryl täcker ytan fint. Men du kan använda annan täckande färg. Ta det du har, eller som du kommer över billigt. Ett annat alternativ är att klä rullen i färgat papper. Lite pyssligare, visserligen, men tjusigt blir det när toarullens skarvar täcks. Så: Måla med färg eller slå in i papper. Vilket som blir snyggt.
 
Bilder: Tanjas Photoarts via iStockphoto
 
Nu återstår att rita kaninens ansikte mitt på toarullen. För sådana här steg brukar jag plocka fram mina posca, som är akrylmärkpennor. Även tuschpennor kan fungera, eller vilken sorts märkpenna du nu har tillgång till. Komplettera gärna med ett par rörliga pysselögon. Limma dem på ansiktet. Klipp ut ett par kaninöron ur ett färgat papper och limma dessa på insidan av rullen, på samma sida som ansiktet har.
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: kaniner, kul med djur, kul med påsk, påskpyssel, toarullepyssel