Färdiga matkassar för mindre stress i familjevardagen

Bild: © Imgorthand / iStock
 
[Annons för Matspar.se]
 
Undrar om det ens fanns något som färdiga matkassar när jag var barn? Tror inte det, men är osäker. Eftersom jag inte har egna barn har jag heller aldrig provat att beställa hem familjekassar, vad jag däremot har gjort är att skriva mängder av beställningstexter om dem. Jag jobbar ju inom content marketing och har genom åren fått textbeställningar inom en rad fält, däribland om färdiga kassar. Men nu tillbaka till ämnet! Matkassar för familjer…
 
Mitt intryck från att ha researchat marknaden för färdiga matkassar är att en familjekasse är särskilt anpassad efter barnfamiljernas vardag. Maten är oftast enkel men god, även om kassarna innehåller variationsrika ingredienser ligger fokus på att laga mat som barnen faktiskt kan tycka om. Jag tänker på att maten exempelvis inte är lika kryddstark och så vidare.
 
Vad innebär färdiga matkassar för familjer?
 
Många barnfamiljer har hektiska vardagar, faktiskt så hektiska dagar att laga god och nyttig mat ibland känns som den tuffaste av utmaningar. För många är det själva planeringsbiten som ställer till det. I vardagsstressen är det som att kreativiteten tar slut och att man därför kör samma maträtter på repeat.
 
Färdiga matkassar är precis vad det låter som, kassar med ett färdigt innehåll. Missförstå mig inte, du och barnen måste fortfarande laga maten själva. I er kasse får ni dock en planering, recept och många av de ingredienser som behövs för de olika rätterna. Det enda som ni behöver göra är att komplettera med eventuella kryddor och mejeriprodukter, som exempel på komplement till kassarna.
 
De färdiga matkassarna för barnfamiljer vinner på att de just är anpassade för familjelivet. Jag menar inte bara i form av innehåll, utan beträffande helheten. Recepten är enkla att följa och snabblagade, så att maten hamnar på bordet snarast möjligt. Tack vare hur lättfattliga recepten är är det också enklare att engagera barnen i matlagningen.
 
Ingen matkasse är riktigt den andra lik och därför är det alltid en lika bra idé att jämföra matkassar för att se vad de olika leverantörerna kan erbjuda just dig. Vissa färdiga familjekassar erbjuder vegetarisk mat medan andras fokus ligger på verkligt snabblagad mat. Ett annat skäl att jämföra kassarna med varandra är att kostnaden för dem varierar.
 
Varför bör du jämföra matkassar med varandra?
 
Matspar.se är en kostnadsfri tjänst där du smidigt jämför färdiga matkassar– och andra matvaror – med varandra. Via gratistjänsten överblickar du de olika kassarna i listor och kan även läsa recensioner om var och en av dem. Ett annat skäl till att jag personligen gillar Matspar.se är att sajten levererar ett jämförelseverktyg för att se vad maten jag handlar på nätet kostar. Genom att lägga till en matvara – såsom Oatlys havredryck – ser jag hur priset skiljer mellan de stora matbutikerna. Jag rekommenderar dig helt enkelt att jämföra matkassar och matprodukter för att hitta de plånboksvänligaste alternativen, eller i alla fall för att se exakt vad du får för pengarna.
 
Vilka är fördelarna med färdiga familjekassar?
 
När jag tittar närmare på färdiga familjekassar landar jag alltid i några sammanfattande slutsatser kring deras fördelar. Här har du dem!
  • Du slipper uppfinna hjulet igen och igen
  • Barnen får prova nya maträtter åtminstone ett par gånger i veckan
  • Familjen slipper storhandla i matbutiken
  • Familjen äter näringsrika middagar
  • Middagarna är snabblagade
  • Familjematkassen innehåller recept med enkla instruktioner för gemensam matlagning
  • De redan planerade måltiderna gör det lättare att ha en rimlig matbudget och spara pengar varje månad
  • Familjens matsvinn minskar drastiskt – viktigt att lära barnen ta hand om miljön!
Har du provat familjematkassar? Om ja, berätta gärna om dina erfarenheter i kommentarerna!
Visa fler inlägg