Anlita flyttfirma i Stockholm för en smidig flytt med barn

Ska du flytta med barn? En flytt är för det mesta roligt och spännande. Man ska dock inte sticka under stolen med att den även kan medföra stress, slit och oro. Med små knep måste händelsen inte bli så jobbig. Genom att packa bohaget strukturerat, göra små utflykter till det nya bostadsområdet samt genom att anlita en flyttfirma kan du och barnen successivt närma er det nya hemmet – utan att behöva överväldigas av att allt sker samtidigt.
 
Anlita en flyttfirma och få otympliga möbler på plats
 
Det kanske lättaste sättet att få en smidig flytt är just att anlita professionell flytthjälp. Om du bor i Stockholm är det en flyttfirma Stockholm som du kan vända dig till, om du bor i Göteborg eller Malmö väljer du i stället ett flyttbolag som verkar där. När det kommer till kritan är att anlita hjälp inte nödvändigtvis så mycket dyrare än att rodda hela flytten själv. Tack vare att du anlitar en flyttfirma slipper du nämligen boka en flyttbil och annan utrustning för att få de otympliga möblerna på plats.
 
Få rutavdrag på hjälpen hos seriösa flyttfirmor
 
Hos en seriös flyttfirma, exempelvis MEX.se, har du dessutom rätt till rutavdrag. Med tanke på hur snabbt och smidigt flytten går när ett flyttbolag som detta får göra sitt kommer du billigt undan. Seriösa bolag inkluderar även nödvändiga försäkringar i kostnaden, så om något av bohaget mot förmodan skulle skadas i flytten ges skälig ersättning för detta. Varför ska man själv krångla med att boka flyttbil och/eller flyttsläp liksom med att hitta flytthjälp i vänkretsen när det kan vara så här enkelt?
 
Bonusen blir att man faktiskt kan fokusera på det som är allra viktigast: Att utforska det nya kvarteret och planera det nya boendet i lugn och ro.
 
Välj flytthjälp som tar ett helhetsgrepp om flytten
 
Bild: Lordn via iStockphoto
 
MEX.se är ett exempel på en flyttfirma i Stockholm som erbjuder ett helhetsgrepp om flytten. När du anlitar flytthjälp av det här slaget kan du få hur mycket eller hur lite hjälp du vill. Du kan få hjälp att bära och transportera bohaget, men också att flyttstäda bostäderna och att magasinera bohaget i väntan på mer utrymme för eller försäljning av det.
 
Att köpa flyttlådor inför en enda flytt kan kännas onödigt. Men detta löser MEX.se. De låter dig nämligen låna flyttkartonger gratis, och skulle du behöva komplettera med ytterligare packmaterial kan du köpa detta i deras flyttshop. Om du av olika anledningar inte kan sköta flytten själv kan MEX rycka in och göra allt. Då packar de även ner och upp bohaget.
 
När en bostadsflytt sköts av vana händer tenderar den att gå snabbt. Med andra ord kommer kostnaderna stanna på en rimlig nivå, och då särskilt om du ”bara” vill ha hjälp att flytta möbler och prylar från punkt A till punkt B.
 
Utforska området med barnet innan ni flyttar dit
 
Bild: fizkes via iStockphoto
 
Det finns förstås saker som flyttfirman inte kan göra åt dig. Om du ska flytta med barn är det främst du i egenskap av deras närmaste trygga vuxen som bör stötta dem genom flytten. En del flyttar innebär byte av förskola eller skola. Det brukar gå bra, även om tiden före bytet kan präglas av nervositet och oro. Att besöka det nya området, alltså att göra utflykter dit, innan flytten kan minska eventuella stresskänslor. Gör besöket till en rolig grej och passa på att besöka såväl lekplatser som eventuella fritidsaktivitetscenter när ni ändå är i farten. Att ta en sväng om det nya hemmet är inte heller en så dum idé. Kanske kan ni prova att gå vägen från bostaden till lekplatsen eller skolan, bara för att känna på det lite?
 
Engagera barnen i flytten för ökad trygghet inför den
 
Att engagera barnen i flytten är ett annat sätt att skapa en större trygghet kring den. Låt barnen hjälpa till att packa ner saker i lådorna och att planera hur möblerna ska stå i det nya rummet. Är det läge för en renovering? I så fall kan de något äldre barnen få vara med och bestämma exempelvis väggfärger i sina rum. Du och barnen kan titta på planlösningsritningen och bolla idéer tillsammans – det kommer bli kul!
 
Ordna med barnpassning inför självaste flyttdagen
 
Bilder: första och sista bilden kommer från g-stockstudio via iStockphoto
 
Vare sig du drar hela flyttlasset själv eller anlitar hjälp via en flyttfirma kan du med fördel ha ordnat med barnpassning för flyttdagen. Då kan du fokusera på det som måste bli gjort, samtidigt som barnen får den omsorg de behöver för att må bra. Nu kan det ju också vara så att barnen är i förskolan eller skolan under flytten, då är det hela löst. Barnens behov kommer så klart först, så se till att ställa i ordning barnrummen snarast och att ha barnens viktigaste grejer tillgängliga även under självaste flytten. De viktigaste grejerna? Det kan vara allt från gosedjur till mellanmål.
 
Lycka till!