Anlita flyttstäd – gör flytten enklare för hela familjen

Alla är vi olika och därför reagerar vi också olika på en flytt. Somliga tycker det är spännande, andra att det är nervöst. Vuxna hittar sätt att hantera känslorna inför flytten. Barn kan dock behöva hjälp att bearbeta det nya som sker. Det finns många exempel på barn som blir oroliga inför flytten. Med detta skrivet, låt ditt fokus ligga på att göra flytten så bra som möjligt för barnet och anlita hellre hjälp för de bitar som tar av tiden och orken. Du kan anlita allt från flytthjälp till flyttstäd.
 
Låt barnen hjälpa till med flytten
 
Skulle du ändå välja att göra allt själv kan du försöka engagera barnet i sysslorna. De flesta barn tycker om att få hjälpa till och flyttpackning eller flyttstädning kan vara nog så spännande. Kanske blir det så att hjälpen gör att packningen eller städningen drar ut på tiden – samtidigt tillbringar ni just tid tillsammans. Vad är väl egentligen viktigare än det? Och när barnet är högst delaktig i flytten kan den antingen bli så dramatisk eller odramatisk som hen behöver.
 
Påbörja flyttstäd genom damning
 
Flyttstäd sker egentligen inte bara när bostaden är tömd på saker. Även när sakerna packas ner i lådorna dammas och torkas de successivt av. I den nya bostaden vill man att det ska kännas nytt, och att städa bort den gamla smutsen är både en fysisk och symbolisk handling. Passa alltså på att damma av gosedjuren och att torka av leksakerna. Kanske kan barnkläderna vädras?
 

Gör packning till en rolig lek

Att packa inför flytten är kul. Fråga ett barn om saken! Hen kommer hålla med. För att göra det hela till och med ännu roligare kan packningen göras till en lek. Vem städar upp, dammar av och packar ner flest gula böcker eller rosa gosedjur? För en ganska stressfri uppackning i den nya bostaden rekommenderas att varje sort packas för sig, exempelvis alla bilar i en låda, alla dockor i en låda och så vidare. Det gör att favoritsakerna enkelt kan hittas.

Skaffa barnvakt för flyttdagen

Beroende på hur mycket flytthjälp ni får av andra kan flytten bli mer eller mindre bökig. Om ni bestämmer er för att bära över sakerna själva är det en bra idé att ha skaffat barnvakt. Barnet vill man helst inte ha i närheten när man bär tungt, för det finns en risk att hen kan skadas om man tappar något. Dessutom kan man inte heller tillgodose barnets behov när man har händerna fulla med allt annat. Så tummen upp för barnpassning på flyttdagen!

Förvara städmedlen utom räckhåll

När bostaden är tömd är det dags för flyttstäd. Om barnet är med dig kan du ge hen en trasa att torka med – bara för delaktighetens skull. Ställ städmedel och annat eventuellt giftigt utom räckhåll, förslagsvis högt upp på ett skåp. Att anlita flyttstädning är ett alternativ till att rodda med allt detta själv. Tack vare städhjälpen kan du och barnet i stället fokusera på att lära känna den nya bostaden, få barnrummet i ordning samt att utforska det nya bostadsområdet. Var ligger lekplatsen, skolan eller förskolan?

Utforska den nya miljön tillsammans

Vare sig barnet tycker flytten är spännande eller oroande är att lära känna den nya miljön ett ypperligt sätt att lyssna till känslan. Därför är det viktigt att du och barnet tillsammans utforskar såväl den nya bostaden som de nya omgivningarna. ”Bara” en sådan sak som att veta på vilken förskola man ska gå kan minska oron!

Planera det nya rummet tillsammans

Det här med att lära känna den nya bostaden och det nya området kan påbörjas före flytten. Låt barnet få vara med och bestämma hur det nya rummet ska se ut, kanske vill hen ha en särskild färg på väggarna? Innan flyttdagen kan ni också göra små utflykter till området. Det finns helt enkelt massor av sätt att göra flytten enklare för alla i familjen.

Anlita proffsig flytthjälp och flyttstäd

Excellent Moving är en stockholmsbaserad flyttfirma som erbjuder både flytthjälp och flyttstäd. Tack vare rutavdrag måste flytthjälpen inte bli dyr. När man väger in vad det kostar att hyra en skåpbil och hur krångligt det kan vara att förlita sig på vänkretsen, kan att anlita en flyttfirma som ombesörjer hela processen vara väldigt prisvärt. Lägg därtill det fantastiska i att kunna genomföra flytten utifrån barnets behov. Om du blir nyfiken på hjälp med exempelvis flyttstäd kan du begära en offert, så att du har ett kostnadsförslag att utgå från. Läs mer om detta på Excellentmoving.se.

Lycka till med flytten och hoppas ni alla kommer trivas i den nya bostaden!