Plocka blåbär med barnen – ett litet äventyr till skogs

Beroende på var någonstans i landet du bor har blåbären börjat mogna. De brukar göra det i juli. Men som skrivet, allt är relativt. Jag har i alla fall redan sett blåbär i skogen och jag har dessutom sett mängder av inlägg i sociala medier där folk visar upp sina rikliga blåbärsskördar.
 
Att bege sig till skogen och plocka blåbär tillsammans är ett billigt sommarlovsnöje. Det är dessutom en rolig aktivitet som påminner mycket om skattjakt. Klä er i rejäla kläder och ta med er var sin skål inför blåbärsplockningen, och lyxa till utflykten genom att ta med er något att äta.
 
Personligen älskar jag sådana här små äventyr till skogs, och jag vet att även mina syskonbarn gör det. Hemma hos dem är blåbär en frukostfavorit! Ni måste ju inte ta bilen till skogen, kanske har ni en skog på gångavstånd från hemmet eller möjlighet att ta bussen ut på landet?
 
För att göra blåbärsplockningen ännu smidigare kan ni använda er av så kallade bärplockare. De säljs billigt i en rad olika butiker och är lätthanterliga. För övrigt är att plocka blåbär ett ypperligt sätt att umgås och att lära sig mer om naturen. Den här aktiviteten kan även vara något för sommarförskolan och sommarfritids... Åtminstone om en skog ligger runt hörnet.