Kläder efter väder – välj barnkläder för regn och snö

 ***Annons för Kids-World***
 
Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. I vuxen ålder har jag alltid slarvat lite med min egen klädsel, struntat i att till exempel bära gore-tex-skor i den blötaste vintern. Men i takt med att jag börjat tillbringa mer tid utomhus har jag också anpassat kläderna därefter. Och jag får medge det; utomhusvistelserna blir så mycket roligare (och lättare att göra) när klädseln skyddar mot väder och vind. Samma sak tänker jag gäller för våra små.
 
Eller jag inte bara tänker, jag är övertygad om att barnkläderna rustar barnen för att klara dagen, oavsett om det är regnigt eller soligt ute. Jag är inte för att man ska tvinga ut barn i oväder, tvärtom. Däremot tror jag att många barn gärna hoppar runt i ler- och vattenpölar – och definitivt i snö. Under åren som skol- och fritidsvikarie var barnen väldigt pepp på att ge sig ut i väderleken, det var mer jag som vuxen som tvekade.
 
Vinterkläder för barn
 
Att köpa vinterkläder för barn är speciellt på så sätt att plaggen ska kunna stå emot många olika väderförhållanden, och då inte bara snö. På Kids-World lyfter man vikten av såväl isolering som tålighet. Genom att välja ytterkläder med hög vattenpelare skyddar plaggen bättre mot ett högt vattentryck. Det är alltså genom vattenpelartrycket – på Kids-World varierar det från 1 000 mm till 10 000 mm – som vattentätheten i plagget mäts. Vi som bor på västkusten vet vad blöta vintrar innebär…
 
Här ser du exempel på barnvinterkläder på Kids-World.
 
Men så ska ju barnvinterkläderna inte enbart stöta bort vatten. De ska även värma – därför är det så bra med isolering – och synas. Under vintern är dagarna väldigt, väldigt korta, och man rör sig därmed ute i mörkret. För barnets säkerhet är det viktigt att vinterplaggen har reflexer. Klä barnet i reflexer från topp till tå, från vinterstövlarna till vintermössan. Det finns till och med barnkläder som är gjorda i reflextyger och om du gillar att sticka eller virka kan du skapa egna mössor, vantar och halsdukar i så kallat reflexgarn.
 
Vad gäller vinterkläder för barn går det att välja en heltäckande vinteroverall, alternativt att välja lösa delar i form termoställ med både jacka och byxor.
 
Regnkläder för barn
 
Regnkläder för barn kan bäras året runt och inkluderar regnjacka, regnbyxor och gummistövlar. Även sådana barnkläder finns på Kids-World och de finns i en rad utföranden. Tack vare regnplaggen går det alldeles utmärkt att vistas ute i regnet. Kanske att skutta eller leka med båtar i vattenpölarna, eller varför inte leka restaurang och laga mat av leran?
 
Här ser du exempel på barnregnkläder på Kids-World.
 
För de allra minsta barnen finns regnoveraller, men för de större barnen brukar regnbyxor med hängslen och en regnjacka över det fungera bra. Det finns en fördel att ha så kallade stövelremmar på byxorna, har jag själv upptäckt under åren i skolorna. Annars riskerar byxorna att glida upp för stövlarna och benen, och det kan vara lite jobbigt för barnet som mest vill leka på.
 
Om jag ser till min egen situation – och ja, jag är vuxen – är det viktigt för mig att bära bekväma ytterplagg som jag kan röra mig ganska obehindrat i. Så kan det ju också vara för andra, exempelvis för barnen. På Kids-World kan du och barnet tillsammans titta på bekväma regnkläder, jämföra olika plagg och ställ med varandra.
 
Kläder och skor för barn
 
Kids-World säljer barnkläder online och har i princip allt för roligare (och lättare) utomhuslekar. I webbutiken finns även barninredning, leksaker och barnsaker i allmänhet, liksom de flesta kända barnmärken. Botanisera bland närmare 500 varumärken för att hitta kläder efter väder och tillfälle!