Lövlabyrint – enkel att göra, kul att leka i

Bild: © ilgargokhan / iStock
 
Ett utomhuspyssel för en VINDSTILLA dag. Det lilla, lilla kruxet med denna idé.
 
Enkel och enkel, jo, enkel på så sätt att en lövlabyrint kan formas hur som helst och att det enda material du behöver är höstlöv. På bilden här ovanför har labyrinten formats till en spiral, kanske inte den lättaste formen att få till. Men väl en utmanande sådan! Den kräver sitt lilla jobb och definitivt samarbete om flera hjälps åt att göra lövlabyrinten.
 
Jag tänker att det snabbaste sättet att komma i gång med labyrintskapandet är att kratta samman en lövhög. Fullt förståeligt att det kan svida lite att sprida ut löven igen, men det går alltid att kratta upp dem en gång till. Alternativt kan man ju halvkratta löven, så att de åtminstone ligger på ett och samma ställe.
 
När en ansenlig mängd löv är samlade är det bara att börja fördela dem över marken. Kanske har du och barnen gjort en ritning över hur labyrinten ska se ut, eller så skapar ni fritt. Färdiga? Efteråt blir lövlabyrinten en kul lekplats att exempelvis leka tagen i. Den kan också få stå orörd, som ett höstligt konstverk på marken.
0 kommentarer publicerat i Pyssel, Upplevelser;
Taggar: fint med höstlöv, göra mandala, höstpyssel, lövpyssel, naturpyssel, på hösten