Byta batteri på iPhone – och appar för att spela och utforska

Bild: © Morsa Images / iStock

[Annons för Phonehero.se]

Jag har inte bytt iPhone på över tre år. Mobilen har tjänat mig väl men nu har den börjat krångla. Batterinivån hoppar hit och dit och varje grej jag gör på den skickar batteriet i botten. Egentligen är det nog inte mobiltelefonen i sig som är problemet, utan det är snarare dags att byta batteri så att den orkar med fortsatt spelande och upptäckande via appar.

Bör byta batteri på iPhone efter två år

Jag förstår mer och mer poängen med att försöka behålla sina prylar så länge man kan, att laga iphone om man måste. Ett dåligt batteri gör kanske inte hela mobilen kass? Sett till hur många iPhone och iPad vi har i den närmaste familjen skulle det dessutom bli väldigt, väldigt dyrt om vi bytte hela prylen ofta. Så nej! Lagning är ett bra och prisvärt alternativ.

Det är inte ovanligt att batterihälsan försvagats så mycket efter två år att det påverkar mobilens funktionalitet drastiskt. Hur då? En sämre batterihälsa kan ta sig uttryck genom att mobiltelefonen helt plötsligt stänger av sig eller att batterinivån pendlar fram och tillbaka.

Du kollar enkelt din iPhones batteri genom att gå in på ”inställningar”, klicka dig vidare till ”batteri” och ”batterihälsa”. När det står ”service” eller indikeras att den maximala kapaciteten understigit 85 procent är det dags att byta batteri iPhone 6s [sic] eller på någon annan av iPhone-modellerna. Det här har mitt nya, sparsammare jag nyligen lärt mig.

Hundratals spel för nedladdning på Apple Arcade

Särskilt nu i coronatider har vardagslunken brutits något med hjälp av speltjänster som Apple Arcade. Så tacksam att de finns som ett komplement till allt annat! Apple Arcade är en prenumerationstjänst som ger dig tillgång till hundratals spelappar för hela familjen. Där finns mängder av barnappar, men för exempelvis det femåriga syskonbarnet är fortfarande spelen i stil med Toca Life eller Subway Surfers roligast. De äldre barnen lockas dock av strategispelen.

Upptäcka omgivningarna med hjälp av appar

Du som läst bloggen vet hur viktigt jag tycker det är att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Även om det inte är läge att trängas i de folkrikaste miljöerna just nu finns det ändå nästan oändligt med mindre befolkade marker. Pokémon Go är ett fantastiskt sätt för hela familjen att komma ut och upptäcka nytt. Jag vill dock tipsa om friluftsapparna Geocaching, Randonautica samt Hittaut.

Jag säger inte att smartphonen måste följa med överallt – tvärtom! Däremot tycker jag att de olika friluftsapparna uppmuntrar till upptäckande av närmiljön. Jag har i alla fall sett en del nytt i närheten av där jag bor och utan att egentligen behöva åka någonstans. Älskar att inte alltid veta vart jag eller vi ska! Äventyren behöver inte vara så stora för att vara roliga. Mobilen stimulerar lusten att upptäcka och utforska, så är det åtminstone för mig.

Köpa ny Iphone eller laga begagnad iPhone

För att kunna fortsätta spela och upptäcka måste jag alltså nu byta batteri på iPhone. Du också? När du byter batteri via Phone Hero och använder rabattkoden Sandra150 får du 150 kronor i rabatt på batteribytet. Rabatten gäller för flertalet iPhone-modeller såsom modellerna i iPhone 6-, iPhone 7- och iPhone 8-serierna. Du kan antingen gå in i butikerna i Malmö eller Stockholm eller skicka mobilen fraktfritt. Så här i coronatider är det senare alternativet inte så dumt. Kanske att du är ute efter en nyare, helare iPhone men inte vill köpa den sprillans ny? Phone Hero säljer även begagnade mobiler och mobiltelefonerna är dessutom olåsta så att du kan ha vilket abonnemang eller kontantkort du vill.

Tips på appar för mera utomhusaktiviteter

Jag vill inte sätta p för inlägget utan att listat apparna jag tipsat om för utomhusaktiviteter.

Sök på…

  • Hittaut
  • Geocaching
  • Randonautica

… i App Store. Om du dessutom vill ha massor av spelinspo kan jag varmt rekommendera Apple Arcade, som jag också lyft i artikeln.