Enklaste sättet att odla tomater…

Bild: © portishead1 / iStock
 
[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se och Odla.nu]
 
… genom att odla tomat från tomat. Det är också ett roligt och spännande sätt för barnen att odla egna tomatplantor, kanske att lära sig mera om både tomater och hur växter växer. Hur går du tillväga? Jo, du planterar tomatskivor.
 
Skär ”vanliga” tomater i 3 till 5 millimeter tjocka skivor, tomater från mataffären går alldeles utmärkt. Häll jord i en kruka eller annan form av behållare, kruka blir nog bäst förresten och den ska vara fylld med jord.

 

 

Bild: © Antagain / iStock
 
Plantera tomatskivorna cirka 1 till 2 centimeter ner i jorden och täck dem med jord. Vattna din lilla tomatodling och täck för den med plastfolie eller en plastpåse, som du gör små små andningshål i. Plasten kommer fungera som ett växthus.
 
Nu dröjer det någon vecka men kanske att du nu märker mögel vid tomatskivorna och på jorden. Det behöver absolut inte vara något dåligt – utan ha lite is i magen och fortsätt odla tomaterna som planeterna! Då belönas du förhoppningsvis med bebisplantor efter någon dag eller så. Plantera om tomaterna i större krukor och låt dem växa till stora tomatplantor.
 
Är inte att odla tomater tillsammans det perfekta sommarlovspysslet, eller något att göra på förskolan eller fritids i sommar? Jag älskar själv när man kan följa ett litet projekt från dag till dag, som ju du och barnen kan göra med detta odlingspyssel.
 
Vad kan man mer odla på ett liknande sätt? Dela gärna med dig av dina bästa tips för att odla med barn i kommentarsfältet.
0 kommentarer publicerat i Pyssel, Recept;
Taggar: kul med grönsaker, kul med växter, naturvetenskapligt, odla med barn, vara utomhus