Ålevangeliet – en lärorik ljudbok för vuxna

 [Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory]
 
För det mesta tipsar jag om barnsaker och barnböcker av alla former och slag. I dag vill jag dock berätta om en ljudbok för vuxna och som jag lyssnar på nu. Den heter Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk, är skriven av Patrik Svensson och inläst av Hannes Meidal. Boken vann Augustpriset för årets bästa fackbok 2019 och det säger ganska mycket om hur bra den är.
 
Medan barnen lyssnar på sina spännande ljudböcker i sommar får du chans att läsa och förkovra dig, att komma tillbaka alldeles bubblig av ny kunskap och perspektiv. Svenssons Ålevangeliet har öppnat ett nytt fönster mot naturen för mig och jag utbrister många aha:n under kvällspromenaderna när jag vanligen lyssnar på ljudböcker numera. Så vad handlar boken om?
 
Ålevangeliet handlar om ålen, om den gåtfulla fiskens mystiska färd till Sargassohavet och om hur människan har förhållit sig till den genom historien. Svensson djupdyker i naturvetenskapen, filosofin, litteraturen och inte minst i sin egen barndom för att kunna måla upp en så mångfacetterad bild av ålen och ”ålfrågan” som möjligt.
 
Om du aldrig har lyssnat på ljudböcker på Nextory förut kan du lyssna gratis i 14 dagar, detta gäller även för Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk och mängder av ljudböcker för barn.
0 kommentarer publicerat i Böcker
Taggar: boktips, böcker för vuxna, fascinerande med fiskar, lyssna på ljudböcker, naturvetenskapligt