Skapa tavlor av torkade bönor, linser eller ärtor

Bilder: © Iryna Imago / iStock

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se och Matsmart.se]

Jag vet: man ska inte leka med maten. Men kan det inte vara befogat att göra kreativa saker med den åtminstone ibland? Kanske om man har torkade bönor, linser, ärtor eller andra torrvaror som passerat utgångsdatum… Kan inte lek med mat få tummen upp då?

Annars tänker jag att mat är ett bra sätt att pyssla och leka giftfritt (beroende på ingredienserna, förstås). Här har du ett exempel på hur mat använts för att skapa tavlor och då i stället för med traditionella målarfärger som akrylfärger eller vattenfärger.

Jag ser flera fördelar med detta pyssel. För att nämna några exempel är det inte så dumt att öva finmotoriken genom att plocka med bönorna, linserna eller ärtorna, den ojämna strukturen i matmotivet gör tavlan taktil – och visst är det roligt att utmana sig själv med nya sätt att skapa? Det tycker ju även många vuxna.
 
Det är fullt förståeligt om du känner njaej inför att leka med fullt ätbar mat. Låt mig då tipsa om Matsmart.se, som visserligen också har fullt ätbar mat men som många gånger säljer matsvinn. Att handla matsvinn för pyssel kan vara en kompromiss. Om ”pysselmaterial” blir över är det bara att färga det till sinnesleken eller att laga någon riktigt god maträtt.
0 kommentarer publicerat i Pyssel, Recept;
Taggar: göra teckningar, kreativ mat, leka med maten, sinneslek, tavlor