Lärorikt pyssel i A till Ö: Finmotorik, kreativitet och koncentration

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus]
 
A till Ö: Finmotorik, kreativitet och koncentration är ett läromedel med målarbilder för barnen att färglägga. Även om läromedlet kommer i form av en spiralinbunden bok är det ett kopieringsmaterial med två olika nivåer. Färgläggningsbilderna föreställer alfabetets 29 bokstäver, men istället för att bara ha ett arbetsblad per bokstav har det alltså två olika varianter på varje av bokstäverna.
 
Jag älskar Fanny Iselidhs fantastiskt fina illustrationer. Det märks att det finns en tydlig pedagogisk tanke bakom målarbladen i A till Ö: Finmotorik, kreativitet och koncentration. Den lättaste nivån på bokstäverna rymmer själva bokstaven och några bilder på ord som börjar på den. Den svåraste nivån är däremot ganska pillig och full med mandala och zentangle, som ni vet att jag är ett stort fan av.
 
Givetvis ska målarbilderna A till Ö: Finmotorik, kreativitet och koncentration användas som en del i övrig språkundervisning. Bilderna kan exempelvis användas som utgångspunkt för samtal om vilka ord som börjar på eller innehåller bokstaven och/eller som ett lärorikt pyssel när ni gör mindfulness i skolan. Natur och kultur är läromedelsförlaget som gett ut kopieringsunderlaget och de tipsar själva om att använda det som en del av läs- och skrivträning för årskurserna f till 3.
0 kommentarer publicerat i Böcker, Lektioner;
Taggar: böcker för pedagoger, det är skoj att måla, handledningsmaterial för pedagoger, lära sig alfabetet, lära sig läsa, lära sig skriva, mindfulness för barn, målarbilder, öva finmotoriken