Rörelseglädje med Bamses gympaspel

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos]

Jag tror att vi alla har erfarit hur våra förebilder motiverar oss att göra bra saker i vardagen. Det pratas mycket om hur populära barnfigurer kanske sänder ut fel budskap till våra små – viktiga diskussioner, tycker jag – men här vill jag i stället lyfta hur folkkära karaktärer kan uppmuntra barnen till rörelselekar och rörelseglädje. Jag tänker på Bamses gympaspel, som byter ut den mera klassiska spelplanen mot rörelsekort.

Hur spelar du Bamses gympaspel? Reglerna är enkla. Du kan vara 2 till 4 spelare. Under spelets gång drar du rörelsekort och utför rörelserna du får i uppdrag att göra. När du gjort rörelsen får du behålla kortet i din poänghög. Om du lyckats samla på dig flest kort vid spelets slut vinner du rörelsespelet. Nu är det inte tävlingen i sig som är det viktiga med Bamses gympaspel, utan inspirationen att komma i gång med fysisk aktivitet.
#1 - - Linnéa:

Vilket mysigt spel, de måste jag införskaffa. Dotterns sjukdom kan göra att koordinationen utvecklas långsammare. Detta är ju ett kul sätt att hålla igång kroppen