3 påskpyssel utifrån en äggmall

Jag har tidigare berättat om att jag gjort hemliga påskägg utifrån min äggmall, som finns för kostnadsfri nedladdning på min personliga Sandra Jönsson-blogg. Nu har jag gjort ytterligare två påskpyssel utifrån mallen och därför tycker jag det passar bra att sammanställa pysslen här, i en liten lista.
 
1. Måla hemliga påskägg
 
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
 
Att måla hemliga påskägg var det första pysslet jag gjorde utifrån äggmallen. Jag började med att printa ut mallen, rita symboler och mönster på den med vit vaxkrita och avslutade med att måla över ägget med vattenfärger.
 
2. Gör skrapbilder av påskägg
 
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
 
Att göra skrapbilder är ett roligt pyssel som du sedan kan leka vidare med. Skrapbilderna blir till och med ännu finare när de får en form, som ett påskägg. Du målar ägget i två lager oljekritor. Först ett i alla tänkbara färger och sedan ett i svart. När du täckt färgerna med svart kan du skrapa fram bilder ur lagren.
 
3. Måla smetigt med torrpastell
 
Bild: © Sandra Jönsson / Sandrajonsson.se
 
Torrpastellkritor passar alldeles utmärkt till äggmallen, som du kan använda för att måla smetiga ägg. Jag tycker själv att detta pyssel var ett ypperligt sätt att prova på kritorna och tekniken. Inser hur mycket jag behöver öva för att få till det.