Läskiga kuvert i papper – ett halloweenpyssel

Bilder: © 13-Smile / iStock
 
Än finns det tid att tipsa om halloweenpyssel! När jag gjorde bildresearch inför ett annat projekt snubblade jag över dessa läskiga kuvert i papper. Papperspyssel kan vara den mest tacksamma pysselformen, då man ofta har papper hemma. Om man inte har färgade papper har man kanske någon form av färgpennor eller kritor att måla det vita pappret med, så att det ändå får färg.
 

Detta halloweenpyssel bygger alltså på papperskuvert, som du viker själv. Du behöver helst ha olika färger på papper – gärna flera svarta papper. Är du osäker på hur man viker kuvert i papper? I så fall kan du titta på instruktionsfilmen via länken. På YouTube finns massor av instruktionsfilmer för hur man gör kuvert – bara att välja den typ som passar dig bäst.

”Hemligheten” med de läskiga kuverten är att du har två lager papper istället för ett. Det inre lagret ska vara något mindre än det yttre och dessutom ha en rundad kant, som du kan se på bilden här ovanför. Det blir lättast om du limmar pappren på varandra innan du börjar vika.

När du har vikt kuvertet är det dags att göra de läskiga detaljerna, de läskiga figurerna. Här har det gjorts ett pumpamonster, ett spöke och en häxkatt, men du kan förstås göra vilka figurer du vill. Modellerna är mest tänkta att ge inspiration. Klipp ut detaljerna i papper och/eller rita dem direkt kuvertet. Pysslat och klart!

0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fantasifullt, gastkramande, halloweenpyssel, kul med halloween, papperspyssel, på hösten, vika papper