Gigantiska brädspel för ännu roligare lek

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Spelexperten.com]
 
Jag såg att någon tipsade om ett gigantiskt fyra i rad i en av skolgrupperna på Facebook. Precis som så många andra reagerade jag med ett Wow! Självklart blev jag både nyfiken och inspirerad. Efter lite letande har jag nu hittat både ett stort fyra-i-rad, stort luffarschack, stort domino och stort yatzy. Jag har inte letat helt kravlöst. Är själv inte jättepigg på superplastiga brädspel, i synnerhet inte när tanken är att spelen ska klara utomhuslek. Så spelen jag valt att tipsa om här nedanför är gjorda i hållbart trä och har överlag stadiga konstruktioner.
 
Jodå, detta fyra-i-rad-spel är enormt. Det är 65 centimeter högt och 85 centimeter brett och räcker troligen högre upp än till midjan på barnen. Eftersom spelet är tillverkat i ask tål det lek både inomhus och utomhus – hur kul hade det inte varit att smälla upp spelet på gården? Läs mer om fyra-i-rad här!
 
Detta gigantiska luffarschack eller tre-i-rad har en klassisk spelplan som är gjord av hamparep. Därför är spelet lätt och smidigt att plocka fram, bära med sig och att sedan stuva undan. Det tycker jag är en stor bonus med det gigantiska brädspelet. Spelbrickorna är i sin tur gjorda i lackad träfanér, de är platta och väger nästan ingenting. Repspelplanen är 120 x 120 centimeter och träpjäserna är 30 x 30 centimeter stora. Läs mer om luffarschack här!
 
Jag har ganska nyligen återupptäckt det fantastiska domino. Vad många spelmöjligheter detta klassiska spel ger! Måste göra ett eget inlägg om regler för domino. Sett till alla dominovariationer kan jag tycka att det gigantiska dominospelet är det mest prisvärda av jättespelen jag tipsar om. Det kostar bara 399 kronor och då ingår tåliga dominobrickor i jättestorlek och förvaringspåse i nylon. Läs mer om domino här!
 
Om jag ska vara ärlig är kanske yatzy inte det roligaste spelet jag vet. Det kan dock vara ett ganska lagom tidsfördriv. Fördelen med detta gigantiska yatzy är att det är anpassat för utomhusbruk. De stora tärningarna ger en helt annan spelkänsla och vem har sagt att man bara behöver använda dem till yatzyspelet? Man kan hitta på sina egna regler… Läs mer om yatzy här!