Återbruka mjölkpaket till en miniatyrstad

 
Kan du inte tipsa mer om återbruk av mjölkpaket? Det är ett önskemål jag fått om vad jag borde ha med här på Vi växer så det knakar. Självklart kan jag det! Det är dessutom en lysande idé. Just för att jag inte har så mycket tid över för annat än att göra stenciler måste jag vända mig till andra håll i jakten på pysselinspiration. Den här gången har jag nästan snubblat över pysseltips på hur du kan återbruka mjölkpaket till miniatyrstäder.
 
Mjölkpaketen är ideala att göra hus av. Det visar inte minst Momtastics underbara mjölkpaketshus, som har fått en särskild plats bland prydnadssakerna. Förutom mjölkpaket har målarfärg och sharpies (märkpennor) använts i skapandet av miniatyrstaden.
 
 
På Red Ted Art finns ännu fler exempel på hur fina hus av mjölkkartonger blir. Som du kan se inne på pysselsajten i fråga har flera mjölkpakethus fått bilda vad som påminner om en älvby. Figurer från Littlest Pet Shop och Playmobil bebor byn – man kan ju använda vilka leksaker som helst. Klicka dig vidare till respektive sajt för att få utförliga instruktioner till hur du och barnen kan göra era egna mjölkkartonghus och miniatyrstäder.