Tjäna klasspengar på att sälja delikatesser

Bild: © PeopleImages / iStock
 
[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Delikatesskungen]
 
I ett tidigare inlägg skrev jag om varför jag tycker det är så viktigt att fokus ligger på att tjäna pengar till klassen, istället för att ta med sig pengar hemifrån. Jag nämnde också två tjänster klassen kan använda sig av för att dryga ut klasskassan. Här tänker jag berätta mer om en av dem, om Delikatesskungen och hur klassen går tillväga för att sälja deras produkter.
 
Vad är Delikatesskungen?
 
Delikatesskungen har hjälpt klasser, föreningar och lag att tjäna pengar för gemensamma aktiviteter sedan 1992. Deras sortiment är helt och hållet inriktat på kvalitativa delikatessprodukter, som salami, cheddarost, extra jungfruolja, chokladpraliner och dragerad lakrits. Detta är förbrukningsvaror som många kan känna sig mer manade att köpa just för att de inte ligger och samlar damm där hemma. I annalkande juletider kan det rentav vara ett genidrag att sälja delikatesser eftersom ”folk” gärna fyller på skafferiet med gottesaker att plocka fram och bjuda på – eller att ge bort i julklapp.
 
Hur går det till att sälja?
 
För att komma igång med att sälja delikatesser behöver en kontaktperson först beställa hem Delikatesskungens kostnadsfria säljpaket. Säljpaketet innehåller bland annat säljkataloger, beställningslistor och handfasta säljtips till eleverna. Paketet kan beställas antingen hem till kontaktpersonen eller till skolan. Både kontaktpersonens och klassens uppgifter ska skrivas in i formuläret på Delikatesskungens webbplats. Hur många som ska sälja och vilka veckor försäljningen ska ske ska uppges. Det går fortfarande att sälja delikatesser inför jul, om det skulle vara av intresse för klassen.
 
Hur mycket kan klassen tjäna?
 
Enligt statistik från Delikatesskungen säljer en deltagare i genomsnitt 12 delikatessprodukter för 67 kronor styck. Jag har använt Delikatesskungens kalkylator för att räkna ut hur mycket en klass på 24 elever kan tjäna på att sälja produkterna. Utifrån dessa givna förutsättningar kan klassen tillsammans tjäna så mycket som 19 296 kronor.