Baka födelsedagstårta! 10 färgglada kalasidéer

Ska du baka födelsedagstårta till barnkalaset? Jag har letat upp tio färgglada tårtor som är en fröjd både för ögonen och munnen. Regnbågens färger, strössel, godis, maränger och tårtljus – skapa loss i köket!
 
#1 Chokladtårta
 
Bild: © kirin_photo / iStock
 
Har du unga chokladälskare i ditt liv? Då kan kanske en chokladtårta passa till kalaset. Den här tårtan är spacklad och spritsad med en krämig chokladfrosting. Strössel och tårtljus i regnbågens färger gör födelsedagstårtan underbart kalasfin. Satsa gärna fullt ut på choklad med en choklad- eller kladdkakebotten.
 
#2 Chokladtårta
 
 
Bilder: © IltonRogerio / iStock
 
Chokladtårta version 2 innebär att du faktiskt använder chokladgodis som tårtdekorationer. I det här fallet de smala, kexliknande bitarna från Kit Kat eller ett liknande märke. Pynta med regnbågsströssel och ett sidenband! Viktigt att tänka på här är att baka en hög tårtbotten, så att längden på chokladbitarna passar. Både frosting och grädde går att använda till spacklet.
 
#3 Himmelsk tårta
 
Bild: © Zulfiska / iStock
 
Klarblå himmel och ballonger – jag blir glad av den här födelsedagstårtan. Den blåturkosfärgade smörkrämen är spacklad i ett tunt lager och har en lättare ombre-effekt. Vita maränger är moln, färgglada strössel och godisklubbor är ballonger. Små, fina men effektfulla detaljer.
 
#4 Enkel födelsedagstårta
 
Bild: © kirin_photo / iStock
 
En rund tårta med god fyllning, krämigt, vitt spackel – kanske en frosting gjord på smör- eller färskost – en nypa strössel och tårtljus är egentligen allt som krävs för att komma i kalasstämning.
 
#5 Supermönstrad födelsedagstårta
 
Bild: © RuthBlack / iStock
 
Jag tror att denna supermönstrade tårta kan vara min personliga favorit. Fem- eller 35-årsdag jag hade älskat den oavsett ålder. Jag blir glad av färgprakten och lekfullheten. De läckra mönstren är spritsade med icing, som stelnar fortare och då blir hårdare än frosting.
 
Bild: © RuthBlack / iStock
 
#6 Regnbågstårta med godisgömma
 
Bild: © a_namenko / iStock
 
När tårtspaden skär genom tårtan uppenbarar sig den fantastiska skatten. Både en regnbågsbotten och godisgömma. Säg vilken annan födelsedagstårta som är ett lika perfekt överraskningsmoment till barnkalaset? Jag ser barnens förundrade miner framför mig...
 
#7 Enfärgad tårta
 
Bild: © RuthBlack / iStock
 
Att göra tårtan i en färg både utvändigt och invändigt är ett annat sätt att skapa förundran. Vilken färg vill du helst äta med ögonen och munnen? Strössel i tårtbottnen ger utseendet det där lilla extra och bryter av mot huvudfärgen.
 
#8 Födelsedagstårta extra allt
 
Bild: © artoleshko / iStock
 
Frosting i ljusa pasteller, maränger, strössel och en nallebjörn i sockerpasta – den här tårtan har extra allt och passar alldeles utmärkt till minstingens födelsedagskalas.
 
#9 Marängtårta
 
Bild: © urbazon / iStock
 
En marängtårta med glass- eller gräddfyllning, spritsad grädde och strössel på är enkelt men gott. Med lite glass, chokladsås och bananskivor vid sidan kan barnen göra marängsviss.
 
#10 Blommig tårta
 
 
Bilder: © ALEKSANDR GURIANOV / iStock
 
Om du är vass med spritsen är det inget som hindrar dig från att göra en så här tjusig, blommig tårta till födelsedagsfirandet. Använd antingen grädde eller frosting till blommorna.  Jag hade själv älskat att serveras den tillsammans med den trefärgade kaksorten strassburgare, som mamma alltid gjorde inför mina födelsedagar.