100 fantastiska fakta om människan, världen och universum

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Adlibris och Bokus]
 
100 fantastiska fakta är Tukan förlags faktabokserie för de något äldre barnen. Böckerna presenterar fakta om bland annat människokroppen, rymden och världshistorien på ett vad jag själv tycker fascinerande och tilltalande sätt. Varje bok i serien tar upp ett eget tema och för att väcka extra mycket nyfikenhet utgår varje uppslag från ett påstående, som att ”Universum är så stort att vi inte ens vet hur stort det är”. Tankekittlande, eller hur? Nu tänker jag visa 100 fantastiska fakta-böckerna rakt upp och ner. En del av dem är för tillfället slutsålda men de kan ju fortfarande lånas på biblioteken eller läsas via Ugglo (som jag hört via ett rykte).
 
100 fantastiska fakta om människokroppen
 
I 100 fantastiska fakta om människokroppen kan barnen läsa om allt från anatomi till neurologi. Hur spännande är det inte att få reda på hur mycket vi drömmer varje natt eller om alla de små "kryp" som bokstavligen lever på oss? Läs mer om boken här!
 
100 fantastiska fakta om historia
 
100 fantastiska fakta om historia innehåller spännande fakta om världshistorien, allt från udda till välkända händelser. Läs mer om boken här!
 
100 fantastiska fakta om rymden
 
I 100 fantastiska fakta om rymden kan barnen lära sig mer om allt från rymdteknik till utomjordingar. Visste du att man har skickat ett meddelande ut i rymden? Läs mer om boken här!
 
100 fantastiska fakta om mat
 
Mat är en så vardaglig sak att man ibland glömmer att reflektera kring den. 100 fantastiska fakta om mat är en underbart perspektivvidgande faktabok där barnen inte bara får en grundläggande förståelse för maten på bordet, utan även lär sig mer om hållbarhet och miljö. Läs mer om boken här!
 
100 fantastiska fakta om naturvetenskap
 
Naturvetenskap är ett brett ämne. Det visar inte minst 100 fantastiska fakta om naturvetenskap, som passar barnen som är nyfikna på det mesta mellan himmel och jord. Läs mer om boken här!