Vintermagi i Raymond Briggs klassiska saga Snögubben

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus]
 
Jag har läst Raymond Briggs Snögubben, en julberättelse om den första snön och vintermagi. Läs mer om boken i tipset här nedanför!
 
Tänk att få vakna till ett vinterland! Det är just det pojken James gör en decembermorgon. Snön gnistrar vit därute. Han vill ut och leka. Han har aldrig sett så mycket snö i hela sitt liv. I trädgården rullar han en snöboll. Den blir större och större, och han kommer på att han vill bygga en snögubbe.
 
Snögubben blir väldigt, väldigt fin. Så fin att James inte kan sluta tänka på den. Hans sista tanke innan han somnar den kvällen är att han hoppas att snögubben finns kvar i trädgården nästa dag.
 
På natten sker något alldeles magiskt. James vaknar och ska titta till snögubben när han märker att den lever. De går in i huset en stund, ut i trädgården igen och då fattar de varandras händer och flyger iväg, upp i luften och ut på äventyr.
 
Snögubben är skriven av den brittiske författaren Raymond Briggs 1978. Barnboken filmatiserades 1982 och har sedan dess visats på tv under juletid. Många känner säkert igen berättelsen från SVT. Den nya svenska bokversionen av Briggs Snögubben innehåller rikligt med bilder från filmen.
 
Jag tycker att Snögubben är en mysig julberättelse som fångar glädjen i att se den första snön falla. Sagan är också finstämd, fantasifull och något sorglig. Men mest av allt är Raymond Briggs Snögubben en berättelse om allt det underbara man får vara med om när man tror på vintermagi.
 
Bokinformation
Titel: Snögubben
Originaltitel: The snowman – the book of the classic film
Serie:
Författare: Raymond Briggs
Översättare: (?)
Illustratör: (?)
Bokförlag: Triumf
Publiceringsår: 2017
Sidantal: 32
Åldersgrupp: 3 till 6 år
Recensionsexemplar: Nej
0 kommentarer publicerat i Böcker
Taggar: barnböcker, bilderböcker, bokrecensioner, fantasifullt, julberättelser, kul med jul, på vintern, sagolikt