Pyssla pastellfärgade julkort med julgranar på

Bilder: © Zolotaosen / iStock
 
Gör någon du tycker om glad med ett julkort du pysslat själv!
 
Jag är väldigt, väldigt svag för pastellfärger. Så svag att jag inte alls har något emot att pyssla pastellfärgade julkort. Det är ju inget fel på traditionella julfärger som rött, grönt och vitt, men jag gillar ändå pasteller mer. Jag gillar också det enkla.
 
Sedan jag började tillägna mig att skriva om pyssel har jag insett att det enklaste ibland kan vara det finaste. Nu när jag har redogjort för vad jag tycker om skulle jag vilja dela med mig av tips på två enkla julpyssel för barn och vuxna.
 
Pysseltipsen gäller pastellfärgade julkort med julgranar på. Korten är helt gjorda i papper. Förutom papper har en blyertspenna, sax och ett limstift använts. Jag har inte tagit fotona själv. De har jag köpt licenser för att få använda – jag är skribent och inte fotograf.
 
Julkort med julgran av pappersremsor
 
 
Bilder: © Zolotaosen / iStock
 
Det första julkortet är gjort i urklippta pappersremsor i två olika gröna nyanser och limmade på ett pappersark. Remsorna är ungefär lika tjocka men för att få en snygg effekt har två mörka nyanser varvats med en ljus nyans och så vidare.
 
För att få till det karakteristiska julgransutseendet måste den ena pappersremsan vara något kortare än den andra – se på bilderna! Julgranshängena och julgransstjärnan består i det här fallet av rosa cirklar, även de urklippta i papper.
 
Jag tänker att det går lika bra att klippa ut andra former på ornamenten såsom små stjärnor eller hjärtan. Eller varför inte lyxa till det med glitter och paljetter? Stammen har fått en annan färg än granen och utgörs även den av liten, liten pappersremsa.
 
Julkort med julgran av papperscirklar
 
 
Bilder: © Zolotaosen / iStock
 
Det andra julkortet bygger egentligen på samma pysselprinciper som det första. Men i stället för pappersremsor har cirklar urklippta ur färgade papper använts. Cirklarna har sedan limmats på ett pappersark.
 
Faktiskt kan limstiftet utgöra mallen för papperscirklarna. Ställ ner limstiftet på det papper du ska ha till julpysslet och rita löst med blyertspennan runt det. Upprepa tills du har flera cirklar. Klipp ut dem och lägg dem åt sidan.
 
Jag skulle råda dig att rita konturerna av en julgran – en vanlig triangel – på det papper du ska använda som bakgrund och stomme till julkortet. Därefter är det bara för dig att fylla i julgranen, eller triangeln, med papperscirklarna.
 
Återigen har två olika gröna nyanser använts för julgranen men du kan ju ha precis vilka färger du vill på dina julkort. Genom att titta noggrant på fotografierna här i pysselinlägget kan du snabbt skapa dig en bild av hur du kan gå tillväga när du gör julkorten.
 
Lägg till egna detaljer och skriv en julhälsning på baksidan av kortet!
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fina saker att ge bort, julpyssel, kul med jul, papperspyssel, på vintern