12 sagokort med spöktema

Nu har jag äntligen kompletterat mina sagokort med ett spöktema. Halloween närmar sig trots allt och vad passar väl då bättre än att berätta och skriva spökhistorier? Jag tycker sagokorten är fantastiska kreativa redskap. De kan användas när du behöver skrivinspiration eller när du vill berätta en berättelse tillsammans i en grupp. Dra ett kort och skriv eller prata om det du ser på bilden. Utöka gärna sagokortleken med mina 16 sagokort med klassiskt sagotema.
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Stenciler
Taggar: barns berättande, fantasifullt, gastkramande, kommunikation, kreativt skrivande, kul med halloween, på hösten, spökhistorier

Ät korv på två skrämmande roliga sätt under halloween

Bild: © san_ta / Adobe Stock
 
Högtids- och minnesdagar är perfekta ursäkter till att leka med maten. Om vi tar halloween som exempel ger denna tid på året oändliga möjligheter att skapa otäcka maträtter. Rätterna är goda att äta men oftast riktigt obehagliga att titta på. Inför årets halloween har jag letat fram två läskiga tips på kreativ mat. Båda gäller korv med bröd.
 
Bild: © san_ta / Adobe Stock
 
Det första tipset på kuslig korv med bröd är lite utanför boxen. Linda pinnbrödsdeg runt grillkorvar för att få till mumier som du sedan kan grilla utomhus. Samla barnen runt grillplatsen i skogen, vid den öppna spisen eller kanske på skolgården, om du nu är lärare, och grilla på. Du kan göra en rolig grej av korvarna och låta barnen kreera sina egna mumier. Coop.se har ett bra recept på pinnbröd med grillkorv, som du kan använda dig av.
 
Bild: © Jenifoto / Adobe Stock
 
Det andra tipset är lite mera traditionellt: kokt korv med bröd. Genom att med en bordskniv skulptera korven kan du snabbt och enkelt få till fingrar. Skär bort ett litet lager längst upp på korven för att göra en nagel och gör tunna jack i korven för att imitera vecken vid knogarna. Ett stänk ketchup på ”fingrarna” förstärker illusionen att det är riktiga fingrar man äter. Just för att fingrarna är så lätta att göra går det alldeles utmärkt att servera dem på barnkalaset eller halloweendicsot.
 
Bjud barnen i ditt liv på en skrämmande rolig halloween!
0 kommentarer
publicerat i Pyssel, Recept;
Taggar: gastkramande, höstpyssel, kreativ mat, kul med halloween, på hösten, vara utomhus, vi kalasar

16 sagokort med klassiskt sagotema

*Inlägget är ett samarbete med Bokus.
 
Jag är utbildad i kreativt skrivande och har hållit i skrivkurser under åtta års tid. Just nu har jag pausat med kursledandet, men det hindrar mig inte från att fortsätta ta fram eget material med fokus på barns berättande. För ett tag sedan lade jag upp 16 sagokort med klassiskt sagotema på min andra sajt Bättre hälsa. Min tanke var då att jag skulle designa och publicera ännu fler sagokort där. Nu har jag flyttat över en del av verksamheten hit, till Vi växer så det knakar. Därför har jag bestämt mig för att lägga upp mina första sagokort här också och sedan fylla på med nya teman allteftersom. Imorgon kommer jag exempelvis publicera 12 sagokort med spöktema. Jag tycker sagokorten är fantastiska kreativa redskap. De kan användas när du behöver skrivinspiration eller när du vill berätta en berättelse tillsammans i en grupp. Dra ett kort och skriv eller prata om det du ser på bilden.
 
0 kommentarer
publicerat i Stenciler
Taggar: barns berättande, fantasifullt, helt magiskt, kommunikation, kreativt skrivande, språkpyssel, svenska
Visa fler inlägg