4 pilliga julmålarbilder

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus]
 
Jag hade en välbehövlig vilodag igår. Alltid lika tungt med vinterkylan när man har muskel- och ledvärk. Vila är också bra när man vill få nya idéer. Huvudet kokade av julidéer från tidig morgon till sen kväll – och det är ju toppen så här i juletider. Så idag har det bara varit att sätta mig ner vid datorn och göra slag i idéerna. Först ut är fyra nya pilliga julmålarbilder. I söndags sa jag till mig själv att en julmålarbild får räcka i år. Detta var efter att jag hade publicerat en pillig målarbild med snöflingor och texten "God jul!". Som vanligt blev det tji på mig. Bra att man kan ändra sig. Nu kan jag trots allt leverera ytterligare stenciler till min lilla samling.
 
 
 
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i Stenciler
Taggar: julpyssel, kul med jul, målarbilder, pyssel & knåp, på vintern

Pyssla en julgranskula i papper!

Bild: © Zolotaosen / iStock
 
Papperspyssel må vara enkla men de är alltid lika fina. Jag håller på att göra julgranskulor i papper här hemma. Till min hjälp har jag min superpysslige sambo och MakeHowEasys instruktionsvideo på YouTube. Jag kan varmt rekommendera att du tar en titt på pysselvideon för att få en bild av hur du snabbt och smidigt kan kreera en egen julgranskula. Jag ska göra ett försök att beskriva skapandeprocessen i text – så här kommer också textinstruktioner till julpysslet!
 
Material
  • 10 lika stora cirklar i färgade papper
  • Limstift
  • Sax
  • Band/snöre
Instruktioner
 
Till en början behöver du tio lika stora cirklar i färgade papper du valt själv – du kan ju också göra papperscirklarna av vita eller mönstrade papper. De här cirklarna gör du lättast genom att först ha en mall. Så hur fixar du mallen? Ställ till exempel ett runt dricksglas på pappret, rita med en blyertspenna runt det och klipp ut cirkeln eller använd helt enkelt min cirkelformade mall för att komma igång direkt.
 
Vik var och en av de tio lika stora cirklarna på mitten och låt dem vara vikta, som cirkelhalvor. Limma på cirkelhalvorna och lägg dem på varandra åt samma håll. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga vill jag återigen slå ett slag för instruktionsfilmen från MakeHowEasy. När så de tio vikta cirklarna ligger på varandra är det dags att limma samman båda ändarna. Så har du fått en julgranskula i papper!
 
Trä ett band eller snöre genom mittenhålet på julgranskulan och häng upp pappersornamentet i julgranen eller fönstret.
 
 
 

Gratis målarbild med piratkatt

Du har kanske märkt att jag så här i advents- och juletider har sprängt in ett litet pirattemaVi växer så det knakar. Det är skönt att få tänka bort julen och vintern litegrann för att i stället kasta mig in i fantasifulla äventyrsvärldar. Eftersom jag har ett sjörövartema vill jag ju bjussa på en ny gratis målarbild med en pirat. Jag tröttnade på alla stereotypa och manliga sjörövare och valde därför att göra en piratkatt. Jag gör mitt bästa för att införliva mångfaldstänk i mina stenciler.
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Stenciler
Taggar: fantasifullt, katter, kul med djur, målarbilder, spännande med sjörövare
Visa fler inlägg