Så gör du en fungerande robothand i kartong

Bild: © die-phalanx / iStock
 
Vad sägs om att göra en egen rörlig robothand att greppa saker med?
 
Att göra en fungerande robothand i kartong låter helt otroligt. Om jag inte själv hade researchat projektet hade jag haft svårt att se den gripkloliknande kartonghanden framför mig. Det här med att göra en robothand – eller robotarm, för den delen – är inte bara en cool grej. Projektet kan mycket väl användas för att lära barn mer om NO och teknik och dessutom ingå i ett större tema om just robotar och robotteknik.
 
Bild: © die-phalanx / iStock
 
Konstruerandet av en robothand i kartong kräver visserligen lite pilljobb och finess. Men genom att följa Yuri Ostrs videoinstruktioner till hur man gör robothanden på YouTube kan du och barnen snabbt vara igång med projektet. Då armen och handen görs i kartong och med material såsom sugrör och snören är det inte heller särskilt dyrt att genomföra robotprojektet – kanske att ni kan återbruka material?
 
Bild: © die-phalanx / iStock
 
Jag vill poängtera att även om vuxna kan ha väldigt kul med den rörliga kartonghanden riktar sig projektet främst till barn. Jag ser barnens glada och förväntansfulla ansikten framför mig. Så skoj det kommer bli när de får sätta sin egen kreativa prägel på robothanden och faktiskt prova att greppa olika saker med den.
 
 
Bilder: © die-phalanx / iStock
 
Återigen, om du är nyfiken på hur du och barnen i ditt liv kan göra en fungerande robothand i kartong kan jag varmt rekommendera att du slänger ett öga på YouTube-kreatören Yuri Ostrs instruktionsfilm.
0 kommentarer
publicerat i Pyssel
Taggar: coolt med robotar, experiment för barn, fantasifullt, teknik för barn

Pyssla och lek med en kartongbil!

Bild: © SerrNovik / iStock
 
Jag tycker det är häftigt hur en så enkel sak som en gammal kartong kan förvandlas till ett extraordinärt lekäventyr. Så fantasifulla och kreativa som barnen är har jag inte alls svårt att se framför mig hur kartongen kan göras om till en bil att köra runt i på förskolan, fritids eller i hemmet.
 
Det fiffiga med att göra en kartongbil är att du kan följa samma process oavsett dess storlek. Använd en flyttlåda för en stor bil och en skokartong för en liten bil. Eftersom wikiHow redan har gjort så förträfflig tydliga instruktioner till hur man kan pyssla en bil av kartong nöjer jag mig med att länka till deras instruktioner – så klicka på länken för att komma dit!
 
Bild: © SerrNovik / iStock
 
Under pysslets gång kommer du behöva använda vassa föremål. Därför kan barnen inte göra kartongbilen helt på egen hand. Men ni kan mycket väl göra den tillsammans. Varför inte låta barnen måla och göra dekorationerna till bilen? Det finns en stor nytta med att göra en bil av kartong. Förutom att skapa och leka lär sig barnen mer om återvinning och återbruk, och det är ju inte så dumt.
 
Bild: © SerrNovik / iStock
 
Kartongbilen passar perfekt till rollek. Barn lär sig mycket genom rolleken och med bilen öppnas nya möjligheter. Barnen kan till exempel leka körskola och på så sätt lära sig trafikregler. Låt dem pyssla körkort som ytterligare rekvisita till leken! I mitt exempel har även en liten kartong – såsom en skokartong – fått tjäna som trafikljus.
 
Jag kommer lägga upp material barnen kan använda till kartongbilen längre fram i veckan. Kika in hit till Vi växer så det knakar runt veckoslutet! Till dess kan ni börja planera inför skapandet av er alldeles egen kartongbil. Som skrivet hittar ni bra instruktioner på wikiHow. Använd dem som grund och hitta på egna finesser för att göra bilen mer personlig.

 

Bild: © SerrNovik / iStock

18 väldigt fina gosedjur

[Innehåller annonslänkar]
 
Gosedjur. Leksaker som följer oss genom livet, som tröstar och värmer. Som alltid finns där. Föremålen för våra käraste minnen, lekar och dagdrömmar. Jag älskade mina mjukisdjur. Som en hyllning till det underbara mjukisdjuret tipsar jag här om 18 väldigt fina gosedjur du kan köpa – visst hade många av dem passat som prydnad? (Jag försöker övertala min sambo att vi desperat behöver en blåsprakande och guldglänsande påfågel från Jellycat här hemma, så lite medhåll är hjärtligt välkommet. Tackar, tackar!) Men annars är jag säker på att barnen i våra liv verkligen hade älskat att få ett av mjukisdjuren i present.
 
1. Jellycat Fancy Peacock @ Stor&Liten
2. Jellycat Dancing Darcey Panda @ Babyland
3. Jellycat Dancing Darcey Gris @ Lekmer
 
4. Teddykompaniet Stickad nalle @ Babyshop
5. Teddykompaniet Nallen Holger Senior @ Stor&Liten
6. Teddykompaniet Liggande nalle @ Babyland
 
7. Jellycat Orlando Owl @ Lekmer
8. Jellycat Cordy Roy Fox @ Babyshop
9. Maileg Stor igelkott @ Smallroom
 
10. Sleep Tight All Night Hund @ Stor&Liten
11. Liewood Katt Valdemar @ Babyland
12. Jellycat Slackjack Bunny @ Babyshop
 
13. Kid's Concept Neo Mammoth käpphäst @ Babyshop
14. Play Hobby Horse käpphäst @ Lekmer
15. Molli Toys Enhörning käpphäst @ Stor&Liten
 
16. Teddykompaniet Liggande enhörning @ Babyland
17. Jellycat Lovely Lama @ Stor&Liten
18. Jellycat Rainbow Pompom @ Lekmer
Visa fler inlägg