Vintrig målarbild med barn som åker skridskor

Jag har gjort en ny pillig målarbild, en vintrig sådan. Den här gången föreställer motivet ett barn som åker skridskor i snöyran. Jag fantiserar ofta om hur det skulle vara att åka skridskor i snön och har byggt upp helt magiska bilder i mitt huvud. Inget överträffar såklart dessa fantasibilder, men jag tycker nog ändå att det finns en hel del vintermagi i målarbilden.
 

26 härliga lekar i snön

Bild: © Mordolff / iStock
 
Snödagar= utedagar. Jag har samlat mina 26 bästa tips på lekar i snön. Håll tillgodo!
 
Lek med snögubbar!
 
Bild: © og-vision / iStock
 
1. Bygg en snögubbe – uppochner! Att bygga en snögubbe är ju en av de mest klassiska snölekarna. Vad sägs om att spetsa till leken lite och bygga snögubben med huvudet i backen?
 
2. Måla på en snögubbe Plocka med dig målarfärger och penslar ut i snön och måla med dem på snögubben du gjort tidigare.
 
3. Tävla i snögubbebygge Vem kan bygga den finaste, knasigaste eller största snögubben? Ha en tävling!
 
Bygg saker i snön
 
Bild: © Eerik / iStock
 
4. Gör en snölykta Rulla små snöbollar och stapla dem på varandra så att de bildar en pyramid. Lyft på den översta snöbollen, ställ ner och tänd ett värmeljus på botten. Voilà, en ljuslykta i snö!
 
5. Bygg en snökoja Skotta ihop massor av snö till en hög och bygg en koja med gångar och rum i snöhögen. Perfekt när du vill få barnens hjälp med snöröjningen!
 
6. Fixa byggklossar i is Häll vatten i till exempel återbrukade glasspaket, gamla spänner och andra kärl, ställ ut dem i vinterkylan och låt frysa. Nu har du fått ett lass byggklossar i is.
 
Skapa med snön
 
Bild: © nycshooter / iStock
 
7. Gör en snöängel Lägg dig raklång i snön och sträck ut armarna och benen. Gör halvcirkelrörelser med armarna och benen genom att dra dem fram och tillbaka längs kroppen. Så tar snöängeln form!
 
8. Rita med en pinne i snön Hämta en pinne och rita med den i snön, som om pinnen är din penna och snön ditt papper.
 
9. Måla på snön Plocka ut målarfärger och penslar och måla på snön – eller varför inte fylla en blomspruta med färg och spruta färgen på marken?
 
10. Gör isskulpturer Frys vatten i olika föremål! Prova att frysa vatten i ballonger, sandlådeleksaker och annat roligt för att kreera unika isskulpturer. Om du gillar massor av färg kan du färga vattnet innan du fryser det.
 
Upptäck i snön
 
Bild: © loops7 / iStock
 
11. Följ spår i snön Kan du se spår i snön och vem eller vad tror du i så fall har gjort dem? Följ spåren och se vart de leder.
 
12. Titta på snöflingorna! Hur ser snöflingorna ut? Ta med dig ett mörkt papper ut i snön och fånga snöflingor på det.
 
13. Studera vinterfåglarna Häng ut fågelmat, lägg äpplen och fröer på marken och se hur fåglarna äter av maten i snön. Kommer även andra djur fram till maten?
 
Lek i snön
 
Bild: © Imgorthand / iStock
 
14. Åk pulka Hämta pulkan, stjärtlappen eller snowracern och kasta dig ner för backarna.
 
15. Ha ett pulkarace Vem åker snabbast nerför pulkabacken?
 
16. Lek kurragömma Bygg massor av snöhögar och göm dig bakom dem när du lekar kurragömma med kompisarna.
 
17. Gräv i snön Tänk dig att snön är en enda stor sandlåda du kan gräva med sandlådeleksakerna i. Använd spadar, spänner och roliga former. Gör ”snökakor” i stället för ”sandkakor”.
 
18. Lek Följa John Den klassiska barnleken Följa John får en helt ny känsla när du gör rörelserna i snön.
 
19. Kasta prick Välj ut en tjock trädstam eller ett plank och kasta prick med snön. Undvik fönster och varandra!
 
20. Spela tre-i-rad Rita upp spelplanen till tre-i-rad med hjälp av en pinne och rista sedan dina drag i snön.
 
21. Lek restaurang Gör fantasifull mat av snö, stenar, bruna löv, kottar och barr. Du kan till och med bygga bord och stolar av den formbara snön.
 
22. Spela fotboll Det blir helt klart lite tyngre att sparka fotbollen i snön…
 
23. Gå en hinderbana Låt någon trampa upp en hinderbana i snön. Nu måste du gå i exakt samma fotspår för att klara hinderbanan.
 
Mys i snön
 
Bild: © carebott/ iStock
 
24. Tänd en lägereld Gör upp en lägereld, grilla korv och marshmallows och mys vid den tillsammans.
 
25. Drick varm choklad Varm choklad smakar allra bäst i kylan.
 
26. Läs en vintrig bok Barns läslust kan främjas av att ni läser tillsammans i nya, spännande miljöer. Prova att läsa en vinterbok såsom Raymond Briggs Snögubben ute i den faktiska vintern för att skapa nästan en magisk stämning.

Skriv alfabetets 29 bokstäver! Stenciler för välskrivning

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus]
 
Okej, så det är bara annandagen än så länge. Jag känner dock redan att jag har börjat ställa om siktet mot annat än julpyssel nu. I dagarna kommer jag lägga upp ett par juliga bokrecensioner. Efter det är det basta. Jag smygstartar år 2019:s teman på Vi växer så det knakar genom att redan idag lägga upp stenciler för välskrivning. Det är alltsomallt 29 stenciler – en för varje av alfabetets bokstäver. Jag vet att det finns snirklar på några av bokstäverna. Jag gör mitt bästa för att hitta så bra material att bygga vidare på som möjligt och det är inte alltid jag hittar typsnitt eller bilder som är exakt så som jag vill ha dem. Men så här tänker jag: ibland är det bättre att göra saker ändå än att strunta i det. Stencilerna är ju dessutom gratis för dig som väljer att spara ner dem härifrån. På tal om att spara ner stencilerna... De finns inte som pdf-filer. Du måste alltså spara ner dem som vanliga bildfiler, det vill säga som jpg-filer. Högerklicka på respektive stencil en gång och välj alternativet "Spara" eller "Spara bild som". Jag hoppas att du och barnen kommer ha glädje av stencilerna på lektionerna eller hemma vid köksbordet. Man kan aldrig träna för mycket på att skriva.
 

 
 
 
 
 
Visa fler inlägg