Pyssla färgglada julgranshängen i kartong och garn

Bild: © Zolotaosen / iStock
 
Kulorna och ornamenten i min julgran får gärna vara pastellfärgade snarare än klassiskt röda. Så nu när jag ska pyssla julgranshängen väljer jag att göra de färggladaste jag kan hitta. Det är häftigt vilka fina julpyssel man kan åstadkomma med något så enkelt som kartong och garn, som julgranshängena jag tipsar om här. Du kan göra hängena i vilka färger du vill – så länge det finns garner i färgerna.
 
Bild: © Zolotaosen / iStock
 
För att få till jämna former kände jag att jag behövde göra mallar till julgranshängena. Cirkelformade till kulorna och triangelformade till julgranarna. Du kan spara ner och skriva ut mallarna jag har lagt upp längst ner i blogginlägget. Eftersom kartongpappret är tjockt och lite trögt att klippa i kan du behöva hjälpa barnen med saxen. När jag väl hade fixat mallarna lade jag dem på kartongen, ritade efter dem med penna och klippte ut basen till hängena.
 
Bild: © Zolotaosen / iStock
 
Julgranskulorna har skåror genom vilka du kan vira garnet. Dessa klippte jag också till. När du väl har klippt ut julgranshängena och strukit lim på dem är det bara att ta fram garnet och vira, vira, vira. Se bara till att göra faktiska hängen av garnet så att du kan hänga ornamenten i granen. Nöjd med hur garnet ser ut på hängena? Då kan du pynta dem med paljetter, pärlor, sidenband och annat fint, men det här är valfritt. Jag tycker själv att julgranshängena är snygga som de är.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fina saker att ge bort, julpyssel, kul med jul