Pyssla en julgranskula i papper!

Bild: © Zolotaosen / iStock
 
Papperspyssel må vara enkla men de är alltid lika fina. Jag håller på att göra julgranskulor i papper här hemma. Till min hjälp har jag min superpysslige sambo och MakeHowEasys instruktionsvideo på YouTube. Jag kan varmt rekommendera att du tar en titt på pysselvideon för att få en bild av hur du snabbt och smidigt kan kreera en egen julgranskula. Jag ska göra ett försök att beskriva skapandeprocessen i text – så här kommer också textinstruktioner till julpysslet!
 
Material
  • 10 lika stora cirklar i färgade papper
  • Limstift
  • Sax
  • Band/snöre
Instruktioner
 
Till en början behöver du tio lika stora cirklar i färgade papper du valt själv – du kan ju också göra papperscirklarna av vita eller mönstrade papper. De här cirklarna gör du lättast genom att först ha en mall. Så hur fixar du mallen? Ställ till exempel ett runt dricksglas på pappret, rita med en blyertspenna runt det och klipp ut cirkeln eller använd helt enkelt min cirkelformade mall för att komma igång direkt.
 
Vik var och en av de tio lika stora cirklarna på mitten och låt dem vara vikta, som cirkelhalvor. Limma på cirkelhalvorna och lägg dem på varandra åt samma håll. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga vill jag återigen slå ett slag för instruktionsfilmen från MakeHowEasy. När så de tio vikta cirklarna ligger på varandra är det dags att limma samman båda ändarna. Så har du fått en julgranskula i papper!
 
Trä ett band eller snöre genom mittenhålet på julgranskulan och häng upp pappersornamentet i julgranen eller fönstret.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: julpyssel, kul med jul, papperspyssel, på vintern