Saker jag är rädd för – en liten skrivövning för barn

Det finns två saker jag älskar att göra lite mer än allt annat: läsa böcker och skriva kreativt. Jag hade oftast väldigt uppmuntrande lärare, lärare som med en gång förstod att det här med att läsa, skriva och berätta är Sandras grej. På den tiden fanns det dock inte så mycket material för oss unga som ville skriva. Det var randiga papper och en rejäl dos fantasi som gällde.
Som före detta skrivpedagog har jag hållit i min beskärda del av skrivövningar för vuxna – varför skulle man inte kunna ta fram fler skrivövningar för barn? Med stenciler som Häxans magiska brygd och Sagokort har jag gjort några tidigare försök. Nu gör jag en ny liten, liten ansats genom ett halloweenpyssel. Jag kallar det Saker jag är rädd för. Välj en av figurerna, skriv vad du är rädd för, varför du är det och hur du gör för att övervinna rädslan i figuren.
När du är klar med din korta berättelse kan du färglägga figuren, klippa ut de båda delarna och limma samman dem med en dubbelvikt tråd. Som jag ser det framför mig kan du sedan hänga upp berättelsen och tillsammans med klasskompisarnas berättelser göra en halloweengirlang. Resultatet av just denna skrivövning kommer kunna kombineras med ett av mina kommande projekt.
Om du är på jakt efter ännu fler arbetsblad och/eller vill kunna överblicka mina aktivitetsblad kan jag, som vanligt, rekommendera min Pinterest-profil Vi växer så det knakar. Där är mina stenciler tydligt uppdelade efter teman och ämnen. Jag fyller konstant på anslagstavlorna med ny barninspiration. Du är också varmt välkommen att följa mig på Facebook och Instagram – hoppas vi ses där!
0 kommentarer publicerat i Stenciler
Taggar: halloweenpyssel, klassrumsdekorationer, kreativt skrivande, kul med halloween, pyssel & knåp, skrivövningar