Häxans magiska brygd – en övning i kreativt skrivande för barn

1 oktober. Kanske en av årets mysigaste månader har just börjat. Oktober är en månad full av löv på marken, höstrusk, värme och ruggigheter. Det är lite extra skoj med häxor, spöken och monster i oktober, som är månaden när halloween inträffar.

Jag kommer successivt lägga upp halloweeninspirerade stenciler under de kommande veckorna. Jag börjar med ”Häxans magiska brygd”, en enkel och vad jag hoppas inspirerande övning i kreativt skrivande för barn.

Mycket av övningen börjar i tanken, i fantasin. Barnen har stencilen ”Häxans magiska brygd” framför sig och ska med hjälp av denna koka ihop en magisk brygd. Vad heter brygden, vilka ingredienser har den och hur verkar den? Är det en snäll eller elak brygd?

Om barnen vill kan ni ju sedan utveckla stencilen till en hel berättelse…

 

 

3 kommentarer publicerat i Stenciler
Taggar: fantasifullt, helt magiskt, kreativt skrivande, kul med halloween, på hösten, språkpyssel, svenska
#1 - - susan:

åh så fina saker du gör, hur kan jag skriva ut dem?

Svar: Kul att du gillar dem! Tack.
Jag använder Mac och på den räcker det att jag högerklickar en gång på bilden. Därefter kommer jag till en lista med alternativ. Där väljer jag "Spara bild som". Oavsett enhet måste du spara ner bilden. Efter det kan du öppna den och skriva ut den som vanligt. Hoppas beskrivningen hjälper!
Vi växer så det knakar

#2 - - Jannike Dahlquist:

Smart! 😍

Svar: O! Tack. Kul att det uppskattas. 😀
Vi växer så det knakar

#3 - - Chatrine:

Hur gör jag som inte har mac för att skriva ut bilden?

Svar: Om du har platta räcker det att du håller inne fingret på bilden för att komma till alternativet "Spara". Om du kör med PC ska du fortfarande högerklicka en gång på bilden och sedan välja att spara filen. Därefter kan du skriva ut den vanligt. Hoppas du och barnen får glädje av "Häxans magiska brygd"!
Vi växer så det knakar