Papperspyssla en nyckelpiga! Pyssel för barn

Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Vilken helg vi har! Anar jag vårvibbar? Vår får mig inte helt osökt att tänka på blommor och insekter. På tulpaner och nyckelpigor. Jag har redan gjort ett pysselinlägg om hur du viker tulpaner i papper, nu vill jag tipsa om fina nyckelpigor du kan papperspyssla.
 
Material till detta pyssel för barn: För att göra en egen nyckelpiga behöver du färgade papper, förslagsvis i färgerna rött, svart och vitt. Du behöver dessutom en sax, färg- eller tuschpennor och lim.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Du kan väldigt enkelt förbereda pysslet genom att klippa en papperscirkel, pappersremsor samt nyckelpigans prickar, ansikte med ögon, antenner och allt. När väl delarna är gjorda kommer pysslet gå undan som bara den.
 
Instruktioner till detta barnpyssel: Nyckelpigan har en kropp av en papperscirkel, ett skal av fyra pappersremsor, ett valfritt antal prickar och ett ansikte med ögon i papper. Börja detta barnpyssel med att vika in ändarna något på samtliga pappersremsorna.
 
 
 
 
Bilder: © elena_hramowa / iStock
 
Ta en pappersremsa och stryk lim på dess vikta kanter. Fäst den ena änden under cirkelkroppen och dra remsan tvärsöver papperscirkeln för att fästa den andra änden under den. Upprepa momentet tills pappersremsorna överlappar varandra över cirkeln och bildar en liten pappersboll.
 
 
 
Bilder: © elena_hramowa / iStock
 
Rita pupiller på ögonen, limma ögonen på ansiktet samt ansiktet och prickarna på kroppen. Pysslat och klart – eller? Papperspysslet behöver inte stanna här. Jag har sett fina exempel på hur nyckelpigorna har limmats fast på målarbilder med blommor och på så sätt gett hela bilden ett nytt liv i 3D.  
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: kul med djur, papperspyssel, på sommaren, på våren