Origami – så viker du tulpaner i papper

Bild: © ForestMavka / iStock
 
[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Skapamer.se]
 
Hur får man tulpaner att hålla länge? Man viker dem i papper. När jag var runt och vickade på skolor hamnade jag hos ett gäng fritidselever som var baddare på origami. Ett av barnen var särskilt bra på att göra pappersblommor. Hen hade lärt sig göra dem av modern och lärde i sin tur oss andra att vika. Det var första gången jag gjorde en origami-tulpan.
 
Som all annan ”riktig” origami utgår detta papperspyssel från ett kvadratiskt papper. Om du inte har origamipapper kan du enkelt klippa till egna pappersark från vanliga A4-papper. Ju större mått desto lättare blir pappret att vika, 10x10 cm och 15x15 cm. Jag försökte hitta bra instruktioner till att vika en tulpan i papper i min bildbank – men det gick icke att finna.
 
Så i stället för att ge dig och barnen en ritning vill jag tipsa om videoinstruktionerna på Loppi pysseltv med Kreativa Karin. På mindre än tre minuter visar Kreativa Karin steg för steg hur du viker en tulpan – de enkla instruktionerna gör att till och med jag hänger med. Det säger ganska så mycket om hur bra pedagogiskt upplagd instruktionsfilmen är.
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fint med blommor, papperspyssel, på våren, vika papper