Ubongo – roligt och klurigt pusselspel även för oss vuxna

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Spelexperten.com]
 
Så fort jag fått chansen har jag spelat Ubongo med fritidsbarnen. Nu när jag inte längre arbetar i skolorna kan jag komma på mig själv att längta efter våra ”Ubongo-eftermiddagar”. Kul att det kom ett alternativ till Vildkatten, Kalaha och Othello, som annars spelades hett.
 
Så spelar du Ubongo
 
Ubongo är ett bräd- eller pusselspel. Det riktar sig till spelare över 8 år. Man kan allt som allt vara 2 till 4 spelare, går lika bra med två spelare som med fyra. Har själv provat många gånger. Spelet går ut på att man ska lyckas lägga ubongopussel innan tiden i timglaset runnit ut.
 
Varje deltagare får en spelbricka med pussel bestående av tre eller fyra bitar – och man får bitarna man ska använda. När man vänder timglaset uppochner och tiden på så sätt startas gäller det att lägga pusslbitarna rätt efter brickan innan tiden är ute. Den som hinner först får en vacker ädelsten till poängtavlan.
 
Den som fått flest ädelstenar eller högst värde på stenarna vinner Ubongo. Det är visserligen inte lätt att lägga ett ubongopussel – gäller att vara fokuserad – men det är väldigt enkelt att komma igång med detta spel för hela skolan, för hela familjen.
 
Om det inte redan framgått är Ubongo ett av mina favoritspel och jag rekommenderar det med största iver, det är därför jag väljer att skriva om det. Läs mer om Ubongo här.