Målarböcker för ökad kunskap om världen

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar]
 
Jag har min obändiga tro på hur fantastiskt det är att pyssla, leka och utforska sig till kunskap, att samtidigt som man gör något roligt kan man faktiskt lära sig något nyttigt. Det är mycket av filosofin bakom Vi växer så det knakar. Jag vet att jag ofta tipsar om Tukan förlags målarböcker och pysselböcker, och detta beror på att jag tycker de avspeglar filosofin kring pyssel, lekar och lärdom väldigt bra. Målarböckerna Färglägg världens flaggor och Min stora världskarta är exempel på hur mycket man kan lära sig medan man färglägger målarbilder.
 
 
Färglägg världens flaggor är något så fiffigt som en målarbok med färgläggningsbilder föreställande just flaggorna i världen. Förutom att färglägga målarbilderna kan barnen läsa små, finurliga faktatexter om dem. Varför är det en röd cirkel på Japans flagga och vilken flagga har två olivkvistar? Det är sådant barnen får lära sig i Färglägg världens flaggor – och hur flaggorna ser ut.
 
 
Min stora världskarta är en stor, utvikningsbar karta för barn. Så pass stor är den att man skulle kunna använda den som ett gemensamt färgläggningsprojekt i exempelvis klassen eller syskonskaran. Kartan är fullspäckad av kända byggnader, djur och andra saker som är typiska för de olika länderna i världen. Låt barnet färglägga länderna och fördjupa er tillsammans i de länder som fascinerar extra mycket.