Tävla och vinn barnböcker från Ehrlin Publishing!

[Tävlingen är ett samarbete med Ehrlin Publishing]
 
Jag har en hel hög med barnböcker till bloggtävlingar och måste börja någonstans. Först ut är en tävling i samarbete med bokförlaget Ehrlin Publishing och där du kan vinna ett bokpaket till ett värde av 289 kronor. Bokpaketet innehåller bilderböckerna Modiga Morris: En vecka upp och ner OCH En känsla av mig. Tävlingen pågår mellan den 21 mars 2019 och 31 mars 2019.
 
Lärorikt utbyte i tävlingen
 
Jag tänker att vi kan använda bloggtävlingen till att inspirera varandra. Så för att delta i tävlingen kommer du få utmaningen att dela med dig av ditt bästa tips på avkoppling för barn. Hur gör du för att hjälpa barnen varva ner – någon särskild metod, pyssel eller situation? Skriv och berätta i kommentarsfältet här nedanför, det vill säga längst ner i det här inlägget. Du anmäler dig då till tävlingen.
 
Tävlingsreglerna i punktform
  • Tävlingen pågår mellan den 21 mars 2019 och 31 mars 2019.
  • För att anmäla dig till tävlingen måste du KOMMENTERA I DET HÄR INLÄGGETS KOMMENTARSFÄLT, som du hittar längst ner i inlägget.
  • I kommentaren ska du GE DITT BÄSTA TIPS PÅ AVKOPPLING FÖR BARN.
  • När tävlingen är avslutad kommer jag kontakta dig via din kommentar. Det är därför viktigt att du angivit rätt mejladress redan från början, då det är det enda sättet jag kan nå dig och be om dina adressuppgifter.
  • Jag skickar ett (1) bokpaket med bilderböckerna Modiga Morris: En vecka upp och ner OCH En känsla av mig.
  • Observera att jag enbart kommer välja ut en vinnare av tävlingen och att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Barnböckerna du kan vinna i bloggtävlingen
 
En vinnare får ett barnbokspaket med Modiga Morris: En vecka upp och ner av Carl-Johan Forssén Ehrlin och En känsla av mig av Anna Bjärkvik.
 
Modiga Morris: En vecka upp och ner
 
Carl-Johan Forssén Ehrlins Modiga Morris: En vecka upp och ner fungerar som såväl en bilderbok som en självhjälpsbok för barn. Under en vecka ställs lille Morris inför en rad problem han av den vuxna omgivningen får mentala verktyg att hantera. Vid veckans slut kan han själv använda redskapen för att lösa situationerna – men såklart med stöttning av de vuxna när han behöver det. Sakna gamla kompisar på den förra förskolan, vara rädd för spindlar och att inte tycka om maten man äter är exempel på situationer som tas upp i Modiga Morris: En vecka upp och ner. Det finns ett utförligt pedagogiskt handledningsmaterial längst bak i boken. Läs mer om barnboken i min recension.
 
En känsla av mig

 

Anna Bjärkviks En känsla av mig är en ljuvligt illustrerad bilderbok om mindfulness för barn. Varje uppslag innehåller nya övningar för avkoppling och ökad kroppskännedom. Du och barnen kan välja att bara göra ett uppslag åt gången eller att arbeta er igenom hela kroppen genom att läsa boken från pärm till pärm. Forskning tyder på att mindfulness kan lära barnen stresshantering, ge dem bättre fokus och mer lugn och ro i kroppen. Använd En känsla av mig på samlingarna i skolan eller som ett sätt att varva ner inför läggdags där hemma. Läs mer om boken i min recension.

Delta genom att kommentera

Vill du vara med i bloggtävlingen? Skriv din kommentar här nedanför – skrolla längst ner i inlägget! Du ska alltså GE DITT BÄSTA TIPS PÅ AVKOPPLING FÖR BARN.

9 kommentarer publicerat i Böcker, Nyheter;
Taggar: barnböcker, bilderböcker, bloggtävlingar, mindfulness för barn, psykologi
#1 - - Annika:

Mitt bästa tips för att få ungarna att varva ned är att ge eller göra en skön ryggmassage, gärna med en tennisboll eller en Duplobil som massagehjälpmedel.

#2 - - Viola:

Mitt barns bästa avkoppling är tätt intill mig i sängen där vi myser, antingen bara med varann eller med en bra och mysig bok.

#3 - - Anonym:

Hej! Det hade varit fantastiskt för mig att vinna nya böcker då jag precis är nyexaminerad förskollärare. För att få barnen att slappna och varva ner brukar jag använda mig av lugn musik på morgonen när barnen kommer till förskolan. Senare på dagen använder jag både böcker och ljudböcker som ett redskap för att skapa en lugn stund för barnen.

#4 - - Marita:

Hej! Som mamma till 3 barn och nu även farmor till mitt första barnbarn samt jobbat som förskollärare i 30 år så har jag haft barn runtomkring mej mest hela livet! Och ett av de bästa sätten att få dem att varva ner är faktiskt att läsa en bok...helst i en liten grupp så barnen får chans att sitta nära. Har lånat boken om Morris på biblioteket och det var en bra bok som jag gärna skulle vilja ha själv, gillade avsnittet om spindelrädslan....

#5 - - Cecilia Barnekow:

Bästa tipset för avkoppling för barnen på den förskola som jag jobbar på är massage. Barnen njuter och kopplar verkligen av när vi har massage stund. Barnen masserar varandra och vi hjälper till. En mysig stund på dagen :-)

#6 - - Mia:

Det absolut bästa sättet att koppla av med barn är att krypa upp i en soffa med en härlig bok och läsa högt. Att skapa en lugn stund med samhörighet. Gärna under en mjuk filt och med några tända ljus.
Detta ger en underbar stund för både barn och vuxna! <3

#7 - - Lesley:

Jag har en förskoleklass och jag använder mig utav flera sätt för att barnen ska få en lugn och avkopplande miljö. Något som är populärt bland mina elever är att måla mandala, lyssna på saga eller göra olika massagesagor. Tre olika sätt för barnen att koppla av beroende på hur pass mycket barnen behöver det. Vid massagesaga måste barnen tänka, lyssna och göra, vid sagor behöver barnen lyssna och vid mandala måla.

#8 - - Malin:

Jag har gillat inlägget! Jag tycker att det bästa avkopplingstipset är att lägga sig ner och gosa med barnen på varsin arm och läsa en härlig bok som fångar dem. På en mysig plats förstås - ibland bygger vi en koja full med mjuka kuddar och ibland tar vi bara sängen eller soffan. Att mysa och läsa älskar i alla fall mina två små.

#9 - - Mikaela:

Det hade varit roligt att vinna då jag snart är fördig utbildad förskollärare och vill ha med mig lite verktyg när jag går ut i arbetet. På mina vfuplatser har jag använt mig av nedsläckt rum, mysbelysning och lugn musik och iland massagesagor för att hjälpa barnen slappna av.