Pyssla en godisgömma! Påskpyssel för barn

Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Till årets påskbord ska jag knåpa ihop små godisgömmor i papper. Det här inlägget kommer helt och hållet handla om dessa godisgömmor, som också är perfekta påskpyssel för barn. De är lagom svåra att göra och blir jättefina nästan bums. Vid en första anblick fattar man nog inte att fågelbona i papper gömmer massor av goda påskägg – det gjorde i alla fall inte jag. Muffinsformen – här fågelboet – blir dock en ypperlig liten godisskål till påskäggen.
 
Material
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
För att pyssla fågelbon till påskgodiset behöver du muffinsformar, påskägg, färgade papper, en blyertspenna, sax, lim och eventuellt färgpennor. Förbered pysslet genom att göra pappersmallar till fåglarna och genom att klippa till pappersremsor. Vik pappersremsorna som ett dragspel för att göra fågelbona mer levande.
 
Instruktioner
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Pyssla pappersfåglar i valfria färger och utseenden. Du kan göra dem som på bilderna här i inlägget eller hitta på dina egna fåglar. Man kan ju även tänka sig hönor med syntetiska fjädrar...
 
Ta en muffinsform och fyll den med påskägg. Knyckla samman ett gäng pappersremsor och lägg dem över påskäggen. Stick ner en pappersfågel i fågelboet. Upprepa momenten tills du har ett valfritt antal godisgömmor.

 

Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Duka fram godisgömmorna på påskbordet eller slå in ett par stycken i cellofanpapper och ge bort dem som en liten påskpresent.
0 kommentarer publicerat i Pyssel, Recept;
Taggar: bara söta saker, kul med djur, kul med påsk, på våren, påskpyssel