Hussäng – den ultimata myshörnan till barnrummet?

Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock
 
[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekmer.se]
 
Ett par av våra närmaste vänner har skaffat en hussäng till sin bebis. Förutom att den minimalistiska designen gör att sängen alltid känns rätt i tiden – man kan bygga upp vilka fantasifulla miljöer man vill med den som grund – är den en så kallad växasäng. En växasäng kan hänga med i barnrummet hur många år som helst. Vännerna har gjort ett riktigt bra köp, tycker jag som beundrar hur fin den är med lamporna och textilierna som hänger i takramen.
 
Vill ha en hussäng – men icke!
 
Jag är faktiskt lite avis på bebisens hussäng och hade gärna haft en själv. Sambon säger nej – han som är finsnickare och kan bygga en dubbelversion åt oss. Han vill inte ha en barnsäng, menar han. Buu! Men så slår det mig att hussängen inte bara behöver vara en säng. Jag menar, titta på bilden här ovanför! Med något kortare ben utgör sängen den ultimata myshörnan i barnrummet.
 
Fantasifull myshörna i barnrummet
 
Hussängen kan mycket väl användas som en läs- och sagohörna i hemmet, en plats där du och barnen samlas och delar fantastiska äventyr med varandra. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att använda en myshörna.
 
En hussäng kan utnyttjas som ett litet rum i rummet, som en avgränsad miljö. Genom att vira och/eller hänga ett skirt tygstycke och ljusslingor runt och över takramen skapar du en stjärnhimmel att blicka upp i.
 
Eller varför inte vira blommor och rankor runt sängstommen för att skapa en känsla av förtrollad skog? Fäst små plastälvor bland blommorna och bladen för att ge hussängen en extra touch av magi.
 
Jag tror nog ändå att min personliga favorit är att förvandla hussängen till en djungel, med konstgjorda rankor som slingrar sig runt stommen, gosedjursapor och -fåglar som hänger och sticker fram lite här och var. Vem vill liksom inte läsa och mysa där?
 
Hussängar på Lekmer.se
 
Hussängar säljs lite varstans där inredning till barnrummet finns. På Lekmer.se finns en sängkonstruktion jag tycker är särskilt fin och som passar till oss som inte är små knyten. Möbelmärket är HoppeKids och modellen Ida-Marie. Hussängen finns i både grått och vitt. Oavsett färg är måtten 70 x 160 cm. Om du är händig kan du ju bygga en hussäng själv. Då kostar sängen under tusingen. För oss med tummen mitt i handen kan det dock vara skönt att köpa hussängen – som en av modellerna på Lekmer.se.
Ida-Marie hussäng från HoppeKids. Finns på Lekmer.se.