Pyssla ett kaninkuvert! Fint barnpyssel

Bild: © 13-Smile / iStock
 
[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adlibris]
 
Är inte de här kaninkuverten så söta att man smälter? De ser ganska avancerade ut men är faktiskt enkla att göra. När man följer bildinstruktionerna, ska det tilläggas. Att vika kuvert i papper är som origami, när man väl har gjort det ett par gånger går det som på räls. Kaninkuverten jag tipsar om här räknas som påskpyssel men jag tycker man kan pyssla dem året runt, eller vad säger du? Skriv små påskhälsningar tillsammans med barnen, lägg dem i kuverten och skicka till någon ni vill visa uppskattning.
 
Material
 
Bild: © 13-Smile / iStock
 
För att pyssla ett kaninkuvert behöver du färgade A4-papper, linjal, penna, sax och lim. Vad jag älskar med den här typen av pyssel är att jag ofta har pysselmaterialet hemma och att de är billiga att göra – detta påskpyssel är inget undantag. På bilderna har papper i färgerna rosa, svart och vit använts men du kan såklart välja vilka färger du vill.
 
Instruktioner
 
 
Bilder: © 13-Smile / iStock
 
Du börjar pysslet med att göra ett kuvert. På bilderna kan du tydligt se hur du med hjälp av linjalen och pennan ska rita streck på ett A4-papper och därefter klippa efter strecken.
 
 
Bilder: © 13-Smile / iStock
 
Nu har du rätt format/mall för kuvertet och kan börja vika in de två spetsigaste kanterna mot mitten och låta dem ligga kvar. Vik därpå de något trubbigare kanterna mot mitten MEN limma bara en av dem över de tidigare invikta kanterna.
 
 
 
 
 
 
Bilder: © 13-Smile / iStock
 
Rita och klipp till kaninöron – gärna inner- och ytteröron i olika färger – ögon med pupiller, en nos, morrhår och kanintänder ur pappren. Limma kaninöronen, ögonen och morrhåren på kuvertet – se bildinstruktionerna! Stoppa ett brev eller en hälsning i kuvertet och försegla det med nosen och tänderna.
 
Hur blir dina kaninkuvert? 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: kul med djur, kul med påsk, papperspyssel, på våren, påskpyssel, vika papper