Skapa fantasifulla glassar i barnappen Dr. Pandas Glassbil

Dr. Panda är en charmig figur i en spelserie som har fått samma namn som honom. Spelserien består av ett helt gäng appar för barn och där de små får möjlighet att utforska, leka, lära och skapa.
 
Jag ska överraska min fyraåriga brorsdotter med en ny barnapp imorgon och valet föll på Dr. Pandas Glassbil, som jag har smygstartat lite med. Appens tema är glass i stora lass. I spelet hjälper du Dr. Panda att sälja glass från hans glassbil.
 
 
Du blandar ihop olika glassmaker och kan välja på en mängd ingredienser. Du fyller successivt frysboxen med glassmaker och sedan är det dags att betjäna kunderna. Glassugna grisar, flodhästar, isbjörnar och kossor besöker glassbilen för att få sig något gott att äta.
 
Det är fritt fram för dig att lasta bägarna fulla med glass, topping och annat kul. Du kan skapa vilka glassar du vill – mixa och matcha färger och smaker i det oändliga. Ju mer du lyckas imponera på kunderna desto bättre betalt får du för glassarna.
 
 
 
Dr. Panda har en kassa glassbilen. Där hjälper du honom att ta betalt av kunderna, som håller ett x antal mynt i händerna. Klicka på mynten och för dem till kassaapparaten för att få pengarna.
 
Jag tycker detta är ett roligt och smart inslag i spelet, då det gör att du kan räkna och jämföra siffror med varandra. Var den här glassen billigare eller dyrare än den förra? Ös på med så mycket glass och topping som möjligt för att få bra betalt.
 
 
De olika momenten i Dr. Pandas Glassbil går inte på tid. Det betyder att du kan ta så god tid på dig som du vill och behöver i ditt skapande – ett stort plus med barnappen! Vad jag dock kan sakna med denna app för barn är att den snart blir ganska så upprepande.
 
Visserligen är det mycket roligt att vara inne i glassbilens kök och skapa loss som en sann glasstok – jag är säker på att min brorsdotter kommer älska detta – men spelet blir inte svårare och svårare. Det saknar med andra ord ett utvecklingsmoment.
 
 
 
 
Men för de yngre barnen mellan två och fem år kan de kreativa och fantasifulla inslagen i Dr. Pandas Glassbil vara fullt tillräckliga. Ibland räcker det att ett spel är roligt och inspirerar till nya idéer, och framför allt om det leder till en stunds härlig avkoppling.
 
Appinformation

Namn: Dr. Pandas Glassbil
Tillverkare: Dr. Panda Ltd
Operativsystem: iOS; Android
Inköpsställe: App Store; Google Play
Pris: 20 kr

0 kommentarer publicerat i Spel
Taggar: Dr. Panda, appar för barn, bara söta saker, glass i stora lass, kreativa appar, spelrecensioner