Pyssla fina skogsdjur av höstlöv

Bild: © tatyana_tomsickova / iStock
 
Det är höst. När det är höst vill jag höstpyssla. Gärna med alla de vackra löven jag hittar på marken. I det här pysselinlägget tipsar jag om hur du kan göra dina egna skogsdjur av höstlöv.
 
Jag blir mer och mer kär i naturpysselmaterial. Kottar, pinnar, ekollon, fjädrar och löv – det finns många saker man kan använda i sitt skapande. Jag har snöat in på lövpyssel, och då särskilt höstlövspyssel med skogsdjursteman. Vad matchar väl ekorrar, igelkottar, rävar och ugglor bättre än brokiga löv i varma färger?
 
Bild: © tatyana_tomsickova / iStock
 
För att göra ditt eget skogsdjur behöver du först samla material i naturen. Gör en rolig utflykt tillsammans, samla och lek utomhus! Varför inte ha en mysig picknick medan ni ändå har chansen? När pysselfingrarna börjar klia – bege er hem och skapa!
 
Du kan skapa vilket skogsdjur och använda vilka naturmaterial du vill. Det är bra att ha lite extra pysselmaterial såsom papper, pennor, lim och sax. Då får du mer frihet i ditt skapande. Det finns många färdiga mallar för till exempel igelkotten du kan använda – se bland annat igelkottsmallen på Krokotak.
 
Bild: © tatyana_tomsickova / iStock
 
Jag tycker djuren blir allra finast om du ritar din egen mall, med de färger och former du själv gillar.
 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fint med höstlöv, höstpyssel, kul med växter, lövpyssel, på hösten