Pyssla höstträd med löv av målade pumpafrön

Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Jag bara måste – ja, MÅSTE – få tipsa om ett enkelt men fint höstpyssel. Det gäller ett pyssel där du ska göra ett höstträd med löv av målade pumpafrön. Häng med här!
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Det pysselmaterial du behöver till hössträdet är papper – ett av pappren ska helst vara brunt – en blyertspenna, en sax, ett limstift (eller flytande lim), en pensel, målarfärger och pumpafrön. Bilden här ovanför visar det material du kommer ha användnig av när du pysslar trädet. Om du inte vill ha en vit bakgrund till ditt träd kan du även behöva ett färgat papper i valfri färg.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Eftersom pumpafröna måste torka före du limmar dem på höstträdet och pappret rekommenderar jag att du börjar med att måla dem i höstliga färger. Du får såklart välja vilka färger du vill. På bilden här ovanför ser du bara ett exempel på vilka färger du kan använda.
 
 
Bilder: © elena_hramowa / iStock
 
Medan pumpafröna torkar kan du göra ditt träd. Det lättaste sättet att komma igång med trädet är att göra en mall. Rita upp trädet på ett vitt papper, klipp ut det, lägg mallen på det färgade pappret och klipp ut igen. Om du tycker det är svårt att rita och klippa ut ett träd kan du be en vuxen om hjälp. Kanske att det redan finns en färdig mall...?
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
När du så har klippt ut ditt träd ska du limma det på en pappersbakgrund. Som du ser på bilden här ovanför har vitt papper använts till bakgrunden. Du kan välja vilken färg du vill på pappret.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Trädet är på plats på pappret och pumpafröna har torkat – så nu till det roligaste! Limma pumpafröna på trädet så att det får vackra höstlöv. Så här ser trädet ut när du är klar med pysslet:
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Visst blev höstträdet fint?
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fint med höstlöv, höstpyssel, kul med växter, papperspyssel, på hösten