Halloween-origami – vik läskiga figurer i papper

Bild: ©  Anastasiia / Adobe Stock

[I samarbete med Stor&Liten]

Vad sägs om att vika fladdermöss, spöken, dödskallar och pumpor i papper?

Ett par gånger i halvåret gör jag och min sambo origami flera timmar i sträck. Då viker vi dinosaurier, drakar, enhörningar och andra mäktiga figurer i papper. Det är sambon som är den stora pysseltalangen av oss två, inte jag. Men det spelar ingen roll. Jag tycker att origami är jätteroligt i alla fall och lägger i perioder ner mycket tid på att följa japanska origamikonstnärer.

Inför halloween har jag hittat några mindre anspråkslösa origamipyssel som inte tar flera timmar att göra men som ändå blir väldigt fina. Till vart och ett av halloweenpysslen behöver du ett pappersark eller ännu hellre ett origamipapper som har måtten 15 x 15 centimeter. Du kan även vika papper med mindre eller större mått. Ju större mått desto lättare blir det att vika figurer i papper.

Vik läskiga figurer i papper! Jag har samlat länkar till videoinstruktioner för hur du gör fladdermöss, spöken, dödskallar och pumpor – perfekta halloweenpyssel!
  • Fladdermus Varje origamikonstnär har satt sin egen prägel på de fladdermöss du kan vika i papper – och det finns massor av dem! Exemplet du ser på bilden här i artikeln är inspirerat av Easy Origami på YouTube. Vik en fladdermus i papper!
  • Spöke Som med fladdermössen finns det många olika origami-spöken du kan vika. Varianten du ser på bilden är så fiffig att du själv kan välja om du vill ha in- eller utfällda armar på spöket. När du väl har gjort ditt spöke kan du göra det ännu mera personligt genom att rita dit ögon och mun på det. Vik ett spöke i papper utifrån Craft TV:s instruktioner!
  • Dödskalle Jag vill inte krångla till dödskallepysslet i onödan och väljer därför att tipsa om Craft TV:s enkla origami-dödskalle. Denna variant ger dödskallen tänder nedtill. Vik en dödskalle i papper!
  • Pumpa Vill du göra en snäll eller elak pumpa? Allt hänger på pumpansiktet. Du har helt fria händer i hur du vill rita det. Men först måste du skapa en pumpa. Youtubern Handmade by Jade har den fina och lätta varianten du ser på bilden längre upp i artikeln. Vik en pumpa i papper!
 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: gastkramande, höstpyssel, kul med former, kul med halloween, papperspyssel, på hösten, vika papper