4 roliga brädspel med spökteman

[Innehåller annonslänkar]

Spöken och läskiga platser är min grej. Det har alltid varit det. Som barn älskade jag brädspel med spökteman – framför allt The Amazing Labyrinth – och nu när det är halloween har jag chans att skriva om barnspelen. Jag tipsar om de roligaste spökspelen som går att köpa. Läs om fyra gastkramande sällskapsspel för barn här nedanför!

1. Spökjägarna från ALF

Ett spöke har gömt sig i tant Agdas slott. Nu gäller det att hitta och fånga spöket – och att hinna först. Under spelets gång får du och kan samla på dig ytterligare ledtrådar som hjälper dig i jakten på spöket. När du till slut vet var spöket gömmer sig ska du hämta dammsugaren hos tant Agda och försöka fånga det, som den sanna spökjägare du är. Spökjägarna från ALF är ett roligt familjespel med typiska kapplöpningsinslag. Spelbrädet är snyggt nog utformat som tant Agdas slott, vilket förstärker känslan av att du irrar omkring i ett virrvarr och korridorer och rum. Spänning och skratt utlovas medan du vänder ut och in på spökslottet för att hitta ledtrådarna och till slut måste övertala tant Agda att låna ut hennes dammsugare till dig. Ålder: från 6 år. Antal spelare: 2 till 6 spelare. Speltid: cirka 20 till 30 minuter.
 
 
Lilla spöket Laban spelar teater från Alga är ett kreativt och pedagogiskt sällskapsspel för barn i 3-årsåldern+. Spelet går ut på att småttingarna ska spela teater, gissa och sätta sig in i olika känslor. Teaterspelet består av en tygpåse med teaterkort och en humörspinner. Först drar du ett teaterkort ur påsen. Så får du reda på vad du ska härma. Därefter snurrar du på humörspinnern och får reda på vilket humör du ska spela att du är på när du gör rörelserna. Nu ska de andra spelarna gissa vad du gör och vilket humör du är på. Den som gissar rätt får teaterkortet. Jag har alltid älskat charader och Lilla spöket Laban spelar teater ligger väldigt nära denna lek. Humörspinnern tillför en extra dimension – man kan aldrig börja öva på att sätta sig in i andras känslor för tidigt. Ålder: från 3 år. Antal spelare: 2 till 4 spelare. Speltid: –.
 

 

Junior Labyrinth och Labyrinth från Ravensburger var mina favoritspel när jag var barn. Det är kanske inte så märkligt då både spöken och läskiga platser stod högst upp på min gillalista. Labyrinth hette ursprungligen The Amazing Labyrinth. Många av er kanske känner igen detta namnet mer än bara Labyrinth. I detta kluriga brädspel för barn är det du själv som skapar spelplanen. Detta genom att flytta runt olika brickor för att bana väg i den föränderliga labyrinten och så att du kan komma fram till de kusliga varelserna och glimrande skatterna. Du får ett x antal kort med symboler på och det är dessa symboler du från din förutbestämda startplats ska hitta fram till. Det är med hjälp av brickorna du flyttar dig fram – inte med tärning eller snurra. Till skillnad från många barnspel passar Ravensburgers Labyrinth såväl barn som vuxna. Ålder: från 8 år. Antal spelare: 1 till 4 spelare. Speltid: cirka 20 till 30 minuter.
 
 
Nu har det väl ändå blivit tokigt!? Spökena har klätt ut sig till monster och det är snudd på omöjligt att hitta dem… Tack och lov att du är en så bra spökjägare. Med en spelbricka och tärning kan du bringa ordning i oredan. Kasta tärningen för att se vilken bricka du får vända upp. Om du får upp ett nytt spökansikte får du lägga det på din bricka och om du redan har det får lägga tillbaka det i röran. Monster Ghost från Djeco är en ny, fräsch och rolig variant på det klassiska sällskapsspelet memory. Kom ihåg vilka spökansikten motspelarna har vänt upp och ta dem själv! Ålder: från 5 år. Antal spelare: 2 till 4 spelare. Speltid: –.
0 kommentarer publicerat i Lekar, Leksaker, Spel;
Taggar: brädspel för barn, gastkramande, kul med halloween, på hösten, sällskapsspel för barn