3D-pennor för barn öppnar för nya sätt att skapa

 

[Innehåller annonslänkar]

Varför har jag inte sett 3D-pennorna från IDO3D och 3Doodler förut? Läs mer om min ”nya” upptäckt i leksaksvärlden!

Leksaksmärkena IDO3D och 3Doodler tillverkar 3D-pennor för barn. Alla unga – och vuxna – som gillar att skapa och utmana sig själva ställs inför många nya möjligheter med 3D-pennorna. I stället för att rita i 2D, som du ju gör när du ritar vanligt på papper, kan du rita med 3D-pennorna i luften och på så sätt göra coola 3D-figurer.

På till exempel Youtube har jag sett exempel på barn som ritat modeller av Eiffeltornet, dinosaurier och som har kreerat fullt brukbara smycken – är det inte häftigt, säg? Om jag skulle likna färgerna i 3D-pennorna med något är det med det flytande limmet i en limpistol. Färgerna i 3D-pennorna klibbar och bränner dock inte såsom de det upphettade limmet i limpistolen gör.
 
När du ritar med 3D-pennorna från IDO3D eller 3Doodler behöver du tänka annorlunda från när du ritar en teckning – perspektivet är trots allt helt annat. Det lättaste är att börja göra en stabil grund åt din skapelse. Därefter drar du 3D-pennan uppåt för att få till 3D-effekten. Från basfärger till neon – det finns mängder av färger att välja på och vara kreativ med när du pysslar med dessa pedagogiska leksaker.