Pyssla ditt eget personliga julklappspapper

Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Potatistryck med julmotiv gör sig riktigt bra på julklappspapper – se här! 
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
När jag var barn tryckte jag med potatis på teckningar och tyger. Det var ett klassiskt pyssel redan då – och dessutom väldigt enkelt att göra. Så hur trycker man med potatis av alla saker? Jo, med hjälp av en vuxen delar man en potatis på mitten och karvar ut en stämpel ur potatishalvan. Efter att man låtit potatisen torka ordentligt är den klar att doppas i färger och användas som just stämpel.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Så här i juletider blir det extra fint att göra stämplar med julmotiv. Det går såklart att trycka motiven på teckningar, disktrasor och tygkassar, men jag vill tipsa om ett alldeles särskilt julpyssel. Med din hemgjorda stämpel kan du pyssla ditt eget personliga julklappspapper. Kanske har du lite omslagspapper, tidningspapper eller tunna papper som ligger därhemma och väntar på att du ska göra något med dem?
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Vi har inspirerats av potatistrycken med julgranar du kan se här på bilderna. Det går såklart lika bra att hitta på egna julmotiv såsom hjärtan, stjärnor, julgranskulor, tomteluvor och grisar – eller vad du än vill göra. Vi blev lite kära i de gröna julgranstrycken på det naturfärgade omslagspappret. Det hela är alltså enkelt: gör en stämpel och tryck med den på ett valfritt papper. Använd sedan presentpappret till att slå in dina julklappar.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: det är skoj att måla, fina saker att ge bort, julpyssel, kul med jul, papperspyssel, på vintern