Klipp ut en spiralsnögubbe

Bild: © elena_hramowa / iStock
 
[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Skapamer.se]
 
Kanske både till er och min stora glädje är det snart slut på julpysselidéerna – för den här gången. Nästa vecka blir det till att ställa om siktet mot nya spännande teman och ämnen. Men jag har ett par julpyssel kvar att tipsa om. I det här inlägget kommer jag berätta hur du kan klippa ut en spiralsnögubbe.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Jag tycker själv att spiralsnögubben är fiffig. Förutom att den kan bli ett så himla fint julgranshänge bjuder den på ett ypperligt tillfälle att öva finmotoriken. Färgade papper, pennor, sax, lim och snöre är i stort sett det enda pysselmaterialet du behöver. Jag har inte fått till en bra mall till spiralsnögubben, men kan varmt rekommendera pysselsajten Krokotaks spiralmall.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
Det är faktiskt ganska trixigt att klippa ut pappersspiralen. Jag kommer ihåg att jag kämpade med saxen i många, många år. Fritidsfröknarna gav mig en spiralorm att klippa och när jag nästan var klar med uppgiften var jag så frustrerad att jag klippte sönder ormen helt och hållet. Jag fick börja om.
 
Bild: © elena_hramowa / iStock
 
När pappersspiralen väl är klippt och klar blir ju pysslet snabbt väldigt tjusigt – som så många andra papperspyssel. Klipp ut kläder till snögubben, rita ögon, näsa och mun på ansiktet och fäst ett snöre på dess baksida så att du kan hänga upp den.
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: julpyssel, kul med jul, papperspyssel, på vintern, öva finmotoriken