Den magiska enhörningsön – en barnbokserie med sagoponnyer, magi och en episk kamp mot ondskan

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus]
 
Har du sett Tukan förlags fantastiska enhörningsböcker? Det har jag och jag är helt såld. Bokstavligt talat, alltså. Jag har köpt nästan allesammans, som Zanna Davidsons nya bokserie Den magiska enhörningsön. Böckerna är helt i den gamla My Little Ponys anda. Människan Zoe går genom en portal och hamnar i sagoponnyernas magiska värld. Där hjälper hon de snälla hästarna att mota bort det mörker den onde trollkarlen Nattvinge försöker sprida över världen. Sex kapitelböcker i Den magiska enhörningsön är utgivna. Serien riktar sig till barn i läsåldern sex till nio år. Varje bok är fint illustrerad i en regnbågsfärg och har cirka 100 sidor. Vad handlar böckerna i serien om?
 
Den magiska enhörningsön 1: Den förtrollade skogen
 
Det är sommarlov i Den magiska enhörningsön 1: Den förtrollade skogen. Zoe besöker gammelfaster Maj, som bor på en mystisk plats. Det hänger en märklig tavla med sagoponnyer i vindsrummet och i trädgården finns en förtrollad ek, öppningen till en magisk värld. En dag går Zoe genom öppningen, som visar sig vara en portal till enhörningarnas ö.
 
I likhet med ett äventyr i den klassiska My Little Pony-serien – kommer du ihåg Megan (?) – möts Zoe av snälla sagohästar. Hon blir genast vän med den vackra hästen Astra. Astra har stjärnstoft i manen men är ledsen för att hon till skillnad från de andra ponnyerna på ön saknar magiska krafter.
 
Astra saknar dock inte mod. De silverskimrande träden i skogen, där hon och hennes enhörningsmamma bor, har tappat sin lyster och börjat vissna. Vad är det som händer? Sagoponnyerna befarar att något lurt är på gång. Astra ber Zoe om hjälp att ta reda på vad det är som händer med skogen.
 
Zoe hoppar upp på Astras rygg och de beger sig av till hästarnas sagoslott. Där får de reda på att den onde trollkarlen Nattvinge har tagit den gode Kung Enhörning till fånga. Zoe och Astra får i uppdrag att plocka den röda blomman på lyrträdet – med dess kraft kan de rädda Kung Enhörning, skogen och hela den magiska enhörningsön. Det är bara det att uppdraget är dödligt farligt.
 
Kommer Zoe och Astra lyckas plocka lyrträdets blomma?
 
Den magiska enhörningsön 2: Molnslottet
 
Sagohästarna ska fira midsommarfest. Vilket firande de ska bli! Med massor av kakor och nektar, glädje och skratt. När vädret blir varmare och varmare verkar det som om ponnyerna måste ställa in firandet. Det är då de märker att alla molnen är borta från himlen. Den onde Nattvinge har fångat alla molnen och nu måste vännerna Zoe och Astra ännu en gång rädda enhörningsön från total förödelse. Den magiska enhörningsön 2: Molnslottet  utspelar sig både nere på blomsterängarna och uppe bland molnen.
 
Den magiska enhörningsön 3: Vindarnas skrin
 
Sagohästarnas värld är en värld full av magiska formler och föremål. I Zanna Davidsons Den magiska enhörningsön 3: Vindarnas skrin  får magin ännu mera plats. På ett av sina besök till ponnyerna råkar Zoe öppna vindarnas skrin. En fruktansvärd storm släpps lös och härjar sönder ön. Hon är inte ensam när hon måste ställa allt tillrätta igen. Hon får hjälp av bästa vännen Astra, trollkarlslärlingen Tio och de ljuvliga blomsterenhörningarna.
 
Den magiska enhörningsön 4: Den mystiska floden
 
Gång på gång vänder Nattvinge naturen mot sagoponnyernas hem, naturen som de och deras krafter är så beroende av. I Den magiska enhörningsön 4: Den mystiska floden  svämmar en flodvåg över ön. Bara en trollformel kan få vågen att vända tillbaka och därmed skydda ön från översvämningen. Var ska Zoe och Astra hitta den? Äventyret för dem till Flodriket, en plats under Månfloden.
 
Den magiska enhörningsön 5: Isfesten
 
I Den magiska enhörningsön 5: Isfesten  har vintern kommit till sagohästarnas värld. Det måste ju firas. Zoe och Astra gör sig redo att gå på festen när förtrollade snöflingor plötsligt faller ner över ön. Alla de andra ponnyerna fryser till is. Hela ön fryser och hamnar i dvala. Nu är onda makter i görningen igen. Nattvinge! Kan Zoe och Astra bryta förtrollningen?
 
Den magiska enhörningsön 6: Sista striden
 
Under bokseriens gång har Zanna Davidson trappat upp konflikten mellan de goda sagohästarna och den onde Nattvinge. I Den magiska enhörningsön 6: Sista striden  når den en upplösning när ponnyerna måste besegra Nattvinge en gång för alla. Zoe återvänder till ön. Väl där blir hon alldeles förtvivlad. Vad är det som har hänt med bästa vännen Astra? Astra är sig inte alls lik och Zoe undrar vems sida vännen egentligen står på.
0 kommentarer publicerat i Böcker
Taggar: barnböcker, fantasifullt, helt magiskt, kapitelböcker, regnbågens alla färger, sagolikt