Matcha rätt tal med rätt svar! Stjärnor med addition och subtraktion

Mina nya mattestenciler bygger på den enkla idén att barnen ska matcha rätt tal med rätt svar. För att lösa uppgifterna gäller det att först överblicka svaren i mitten på stencilerna och att sedan lösa varje tal för sig.
 
När barnen vet svaren kan de antingen dra ett streck mellan rätt tal och rätt svar eller färglägga talet och svaret i samma färg. Kanske har du en annan idé på hur lösningen kan visas? Svaren finns alltså i stjärnorna i mitten och talen i stjärnorna runtomkring dessa.
 
Mina stenciler finns med både addition och subtraktion. Varje räknesätt har fått två svårighetsnivåer. Jag hoppas att de därför ska passa barn i olika åldrar. Gör stencilerna som extrauppgifter i skolan eller som knep och knåp hemma. Hoppas du och barnen får glädje av dem! 
 
Om du är på jakt efter ännu fler mattestenciler och/eller vill kunna överblicka mina aktivitetsblad kan jag varmt rekommendera min Pinterest-profil Vi växer så det knakar. Där är mina stenciler tydligt uppdelade efter teman och ämnen. Jag fyller konstant på anslagstavlorna med ny barninspiration.
 
0 kommentarer publicerat i Stenciler
Taggar: addition, det är skoj att måla, matematik, mattepyssel, subtraktion