9 sagolika gråa, turkosa och rosa mattor till barnrummet

[Inlägget är ett samarbete med Trendcarpet.se]
 
Jag har själv brett ut leksakerna över mattan och satt mig ner för att leka på den hela eftermiddagar. Jag har också bäddat med kuddar och filtar på den och lagt mig tillrätta med en bilderbok. Å, barndomsdagarna! En mjuk matta är den perfekta lek- och myszonen i barnrummet. I samarbete med Trendcarpet.se har jag här valt ut nio barnmattor att växa på – mattorna är i färgerna grå, turkos och/eller rosa.
 
Viktigt med halkskydd på barnmattan
 
Barnrummet får gärna ha en ombonad känsla. Få inredningsprylar bonar om så som mattor. Då barnrummet fungerar som ett lekrum behöver du dock tänka på att ha en halksäker matta. Med hjälp av ett halkskydd går det att barnsäkra nästan vilken matta som helst. Enkelt är det också, så det är snabbt fixat. Du lägger halkskyddet under mattan och därefter glider den – och barnet – inte runt på golvet.
 
9 sagolika mattor till barnrummet
 
London Cloud
 
 
Det är ett stort plus om barnmattan är fin, sagolik och uppmuntrar barnet att drömma sig bort en stund. Precis som en tapet eller tavla kan mattan sätta stämningen i rummet. Mattmodellen London Cloud finns i huvudfärgerna grå och turkos och har ett klassiskt barnrumsmönster med en sött sovande måne och moln. Den är gjord i syntetisk ull och såväl slitstark som skön. Tack vare det fantasifullt vackra motivet blir den ett ljuvligt blickfång i barnrummet.
 
Atlas Unicorn
 
 
Om jag skulle välja en favorit bland mattorna på Trendcarpet.se blir det Atlas Unicorn. Den har trots allt ett stort motiv med enhörning och regnbåge. Mattmodellen har dessutom en behaglig färgskala i grått, rosa, lila, turkos och mintgrön – men så pass mycket rosa att jag räknar den till skaran av rosa mattor. Atlas Unicorn finns i två olika format, som avlång respektive rund matta. Det syntetiska ullmaterialet är lättskött och lättvättat, vilket helt klart är en fördel när det är en barnmatta.
 
Atlas Star
 
 
Med sina fyrkanter och karvade mönster ger Atlas Star barnrummet en klassisk känsla. Beroende på om du väljer den rosa eller turkosa färgen får du något olika mönster, då den rosa mattan har stjärnor och hjärtan medan den turkosa har stjärnor och månar. Atlas Star har ett tidlöst utseende, och det är därför denna barnmatta är ett så fantastiskt inredningsfynd. Till skillnad från många andra figurmattor passar den såväl de små som de stora barnen och kan därför hänga med genom åren utan att den blir för barnslig.
 
London Rabbit
 
 
Sötchockvarning för London Rabbit! Jag menar det, tror aldrig jag har sett en sötare modell på barnmatta än denna. Jag är 99,9 procent säker på att barnen kommer älska att titta på kaninen varje dag. London Rabbit finns med grå- eller rosaprickig bakgrund, i båda fallen har den mycket grått och rosa i sig. Det är mjukt och skönt att sitta på kaninen i syntetisk ull, men du behöver samtidigt inte oroa dig för att mattan samlar till sig en massa damm och ludd. Syntetmaterialet stöter bort dammet och luddet. Mycket, mycket praktiskt.
 
Atlas Teddybear
 
 
Jag avslutar listan över barnmattor med att tipsa om den rosa figurmattan Atlas Teddybear. Det finns många liknande figurmattor på Trendcarpet.se, och vad de alla har gemensamt är att de kan bryta av ett annars minimalistiskt och neutralt rum. Mattorna gör sig bäst i ett rum där det inte finns så många andra färger och mönster och blir då en inredningsdetalj med det där lilla extra.
 
Billiga kvalitetsmattor på Trendcarpet.se
 
Trendcarpet.se säljer kvalitativa men billiga mattor på nätet. De har en egen avdelning för barnmattor, i det här inlägget har jag bara visat ett litet axplock från utbudet. På deras sajt kan du söka på mattor efter exempelvis rum, färg och storlek. Klicka på ”Färg” i menyvalet och välj ”Grå mattor”, som exempel. Om du skulle känna att mattan inte passar in när du har väl har fått hem den kan du alltid skicka tillbaka den till Trendcarpet. Det kostar inget att prova.