Vem är det som spökar i Super-Charlie och spökfällan av Camilla Läckberg?

[Recensionsexemplar från Bonnier Carlsen]
 
Jag har läst Camilla Läckbergs nya bilderbok Super-Charlie och spökfällan. Läs min recension av bilderboken här nedanför!
 
I lördags lekte jag och sambon Christoffer med min nio månader gamla brorsdotter, Lova. Vad mycket som har hänt sedan bara i somras. Lova hänger med i allt! Hon verkar också tänka mycket, har alltid ett litet fundersamt och lurigt ansiktsuttryck – och ibland tittar hon på oss som om vi vuxna verkligen är knäppa. Vad rör sig i en bebis huvud?
 
Camilla Läckbergs barnboksfigur Super-Charlie har säkerligen uppstått ur många funderingar om bebisarnas inre liv. Alla dessa saker som pågår utan att vi vuxna har en susning… Vi kan ju bara fantisera och gissa som Läckberg gör. Lagom inför halloween har Bonnier Carlsen släppt den åttonde boken i serien om Super-Charlie. Den heter Super-Charlie och spökfällan och har ett lättsamt spöktema.
 
Det är den första boken om Super-Charlie som jag läser. Jag hade helt missat att den ingår i en mycket populär bilderboksserie till förmån för välgörenhetsorganisationen Project Playground. Så är det när man är ny på ett fält, som jag är på det här med att skriva barnboksrecensioner.
 
När Super-Charlie föddes krockade två stjärnor. Krocken ledde till att magiskt stjärnstoft singlade ner på lille Charlie – och så fick han sina superkrafter. Super-Charlie kan bland annat flyga, höra och se genom allt superbra. Han kan även bli osynlig och jättestark. Men kanske märkligast av allt är att den lille-lille pojken kan prata. Som vuxna. Det är det bara mormor, den lika magiska lillasystern Polly och ekorren i granen som vet.
 
I Super-Charlie och spökfällan bjuder Camilla Läckberg på en ny fantastisk utmaning för superbebisen. Mitt i natten vaknar han av att han hör smygande, hasande steg i huset. Vem som helst skulle gömt sig under täcket av rädsla – men inte Super-Charlie. Han flyger upp ur sängen för att ta reda på vem det är som smyger runt i huset och blir inte direkt klokare. Det måste vara ett spöke.
 
Det är inte så lätt att vara supersmart och -kommunikativ och behöva spela dum och ovetande för omgivningen. Hur ska Super-Charlie utan att prata och avslöja sina hemliga förmågor kunna förmedla att det spökar hemma hos familjen? Hur han än försöker blir det fel och de vuxna skrattar bort det. Till och med Polly skrattar. Bara ekorren i granen tror på honom. Det är då han får den geniala idén att gillra en spökfälla.
 
Nästa natt häller Super-Charlie ut vetemjöl över golvet. På morgonen finns det stora ludna spår i mjölet. De leder rakt till mormors rum… Mer än så här ska jag inte avslöja om Camilla Läckbergs nya barnbok Super-Charlie och spökfällan, som riktar sig till barn i åldern tre till sex år.
 
Tidigare har Millis Sarri illustrerat Super-Charlie-böckerna, en roll barnboksillustratören Therese Larsson nu axlar med bravur. Visst är Super-Charlie och spökfällan lite nervpirrande men inte så värst läskig. Skrämselfaktorn är noga genomtänkt i bilderboken. Bjud småbarnen på en spännande spökhistoria som snarare roar än förskräcker!
 
Bokinformation
Titel: Super-Charlie och spökfällan
Serie: Super-Charlie
Författare: Camilla Läckberg
Illustratör: Therese Larsson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Publiceringsår: 2018
Sidantal: 40
Åldersgrupp: 3 till 6 år
Recensionsexemplar: Ja
0 kommentarer publicerat i Böcker
Taggar: barnböcker, bilderböcker, bokrecensioner, bokserien Super-Charlie, fantasifullt, gastkramande, kul med halloween, på hösten, spökhistorier