Skapa söta monster i barnappen Sago Mini Monsters

Monster kan vara läskiga, roliga och söta. Monstren du skapar i barnappen Sago Mini Monsters är kanske inte så läskiga. Men roliga och söta är dem. Sago Mini Monsters är ett spel för minstingarna. Den säljs som en app för barn i åldern 4+. För att vara ärlig tror jag att de något större barnen snabbt tröttnar på innehållet medan barnen i den yngre förskoleåldern kan ha stor glädje av kreativitetsappen.

Sago Mini Monsters är alltså en kreativ app där du får möjlighet att skapa ditt eget monster. Till en början gömmer sig monstret i det slemmiga och gröna kloakvattnet. Tryck på det så bubblar det upp till ytan. Nu kan du måla på monstret – om än med en begränsad palett i färgerna blå, rosa, röd, lila och gul. Klicka på färgen du vill ha och måla på monstergestalten med fingrarna!

 
När du är nöjd med din skapelse okej:ar du den. Så genomgår den en plötslig förvandling och får ett ansikte med ögon och mun. Monstret är hungrigt. I kloakvattnet flyter mat, snacks och godis som du ska mata monsterskapelsen med. När det har ätit upp är det dags att borsta tänderna på och göra monstret fint inför fotograferingen. Välj mellan flera accessoarer att pynta varelsen med.
 
 
 
 
Sago Sago utvecklar supersöta barnappar. Jag har spelat flera av dem – både själv och med min fyraåriga brorsdotter Leia. Leia tycker mycket om spelen i serien, det vill säga så länge hon spelar dem en liten-liten stund. Det är inte alls svårt för en fyraåring att knäcka koden i ett Sago Mini-spel och när utmaningen försvinner kan man lätt tröttna.
 
Jag vill ändå tipsa om Sago Mini Monsters. Detta för att det är halloween och för att jag kan, som jag redan påpekat, se vilken glädje en två- eller treåring kan få av att skapa monstren. Ju yngre barnet är desto mer kan du behöva hjälpa till med det motoriska, då att måla, mata och pynta monstren faktiskt kräver en hel del fingerarbete. Men vad gör det! Då får ni ju en mysig stund tillsammans. Under tiden kan ni passa på att prata färger och mönster. Perfekt lek-och-lärande, eller hur?
 
 
 
 
Appinformation
Namn: Sago Mini Monsters
Tillverkare: Sago Sago
Operativsystem: iOS; Android
Inköpsställe: App Store; Google Play
Pris: 10 till 40 kr
0 kommentarer publicerat i Spel
Taggar: Sago Sago, appar för barn, det är skoj att måla, fantasifullt, gastkramande, kreativa appar, kul med halloween, på hösten, spelrecensioner